Izvor: BBC News/Društvo arhiva vesti 09.05.2019

Imena za bebe: Večita dilema roditelja

BBC News 09.05.2019
Izbor imena za bebu je nekad baš „teška rabota“, a postoje i neka pravila koja treba ispoštovati. Davanje imena detetu velika je odluka čak i ako niste član britanske kraljevske porodice. Roditelji u Engleskoj i Velsu imaju rok od 42 dana od… »

Nemačka: Golub Šumaher prekoračio brzinu - kako ga kazniti

BBC News 09.05.2019
Ptica je ispred radara proletela brzinom koja nije dozvoljena, pa je pitanje kako joj naplatiti kaznu. Bilo je to obično, tiho popodne u Boholtu, gradu na zapadu Nemačke, kada je jedan golub odlučio da izigrava Šumahera i velikom brzinom proleti kroz… »

Dizni potvrdio: Stiže još Ratova zvezda, Marvela i Avatara

BBC News 09.05.2019
Četiri filma o Ratovima zvezda, osam Marvelovih, četiri Avatara i novi Indijana Džouns su u planu. Četiri filma o Ratovima zvezda, osam Marvelovih ostvarenja, četiri nastavka Avatara i novi film o Indijani Džonsu - sve će to u narednim godinama… »

Dan pobede: Kako je svet pobedio fašizam i dobio novu Evropu

BBC News 09.05.2019
I ovog 9. maja svet obeležava Dan pobede nad fašizmom - gde su tu zemlje regiona i živi li u njima i dalje antifašistički duh? Juraj Hrženjak ima 102 godine. Rođen je u Bjelovaru 10. marta 1917, u trenutku kada je svet i dalje bio preokupiran… »

Ovčarstvo: „Sajber pastir" Milorad živi u Austriji, a u selu Dobrnje uzgaja posebnu vrstu ovaca

BBC News 09.05.2019
Dok živi i radi u Salcburgu, preko video kamera prati svoje stado ovaca kod Petrovca na Mlavi. Od kako pamti za sebe, Milorad Milić - Mile iz Petrovca na Mlavi okružen je ovcama i jagnjadima. Pre četiri godine je otkrio jedinstven i inovativan način… »