Izvor: Kurir/Ekonomija arhiva vesti 09.05.2019

Dinar malo oslabio: Za evro danas 118,01 po srednjem kursu

Kurir 09.05.2019
BEOGRAD - Zvanični srednji kurs dinara iznosi danas 118,0166 dinara za evro, što je neznatna promena u odnosu na juče, objavila je Narodna banka Srbije. Dinar vredi prema evru isto kao pre mesec dana, a na godišnjem nivou i u odnosu na početak godine… »

Predsednik fia posetio AMSS! Žan Tod: Radujem se svakom novom projektu koji Auto moto savez Srbije sprovodi, čime naša…

Kurir 09.05.2019
Prvi čovek Svetske automobilske federacije i specijalni izaslanik generalnog sekretara UN za bezbednost na putevima, Žan Tod, doputovao je sinoć u Beograd, kada su ga dočekali i ugostili predsednik AMSS Dejan Stojić i generalni sekretar AMSS Milan… »

Privatizacija 15 preduzeća moguća do kraja godine: Osim za firme, traži se model i za privatizaciju banja

Kurir 09.05.2019
Od 85 preduzeća u nadležnosti Ministarstva privrede Srbije do kraja godine se može očekivati objavljivanje javnih poziva za privatizaciju njih 15, rekao je za Tanjug državni sekretar u ovom ministarstvu Dragan Stevanović. On je rekao da su najbliža… »

Napravili najsavršenije novčanice, ali onda je usledio šok: Neko je pažjivo pročitao sitan tekst i otkrio grešku! (video)

Kurir 09.05.2019
Australijska centralna banka je preuzela odgovornost za štamparsku grešku na 46 miliona novčanica, nakon što je jedna radio stanica objavila na društvenim mrežama fotografiju banknote sa mikroskopskom greškom. Radio "Triple M" objavio je danas na… »

Cveta industrija marihuane u Americi: Godišnje se obrne čak 52 milijarde dolara!

Kurir 09.05.2019
Industrija marihuane u SAD vredna je milijarde dolara i ne pokazuje znake usporavanja rasta. Deset saveznih država legalizovalo je rekreativnu upotrebu marihuane, dok su 33 države legalizovale medicinsku upotrebu. Statistika pokazuje zapanjujuće veliki… »

Štednja je najbolja investicija

Kurir 09.05.2019
Upozorenje Rukovodilac Centra za cirkularnu ekonomiju PKS objašnjava da moramo reći „ne“ neodrživoj praksi koja nas može dovesti na krivi put u energetskom i klimatskom kontekstu. Treba kao država da napravimo novi ugovor sa građanima, u kojem… »

Naše komšije Hrvati nekad su za dobre pare gajili smilje, a SAD ga čupaju i sade ovo: Pronašli novu zlatnu koku! Masovno…

Kurir 09.05.2019
Na većini plantaža iz kojih se pre nekoliko godina zbog zlatnih cvetova masovno "čupala" vinova loza i drugi trajni zasadi, sada se sade nove-stare kulture. U skladu sa "zdravim" trendovima života, koje diktiraju i neki kulinarski šefovi, ali i… »