Društvo arhiva vesti 16.05.2019

Stefanović u Vašingtonu sa senatorom Džonsonom o unapređenju bezbednosti

RTV 16.05.2019
VAŠINGTON - Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Srbije dr Nebojša Stefanović sastao se u Vašingtonu sa senatorom Ronom Džonsonom, koga je upoznao sa trenutnom bezbednosnom situacijom u našoj zemlji i regionu. Stefanović je… »

Beloruski zvaničnik: Isporuka MiG-ova 29 Srbiji početkom 2021. godine

Blic 16.05.2019
Belorusija će početkom 2021. godine predati Srbiji modernizovane avione "mig 29", rekao je predsednik Državnog vojno-industrijskog komiteta Belorusije Roman Golovčenko. To je juče javila beloruska novinska agencija BELTA, a prenosi portal Tango six… »

Kiša stala, Sava raste, nasipi spremni

Dnevnik 16.05.2019
Kiša koja je padala skoro neprekidno dva dana skoro je sasvim prestala. Ipak, i pored toga što se sunce probija kroz oblake, Srbija nije izašla iz kišnog perioda i hladnog vremena, upozoravaju meteorolozi. Prema prognozama Republičkog… »

Odluka episkopa Istočno-američkog Irineja: Smenjen starešina crkve Svetog Save u Njujorku, a bogosluženje mu zabranjeno na…

Kurir 16.05.2019
NJUJORK - Starešina hrama Svetog Save na Menhetnu, protojerej Živojin Jakovljević, smenjen je na osnovu odluke epsikopa Istočno-američkog Irineja. Protojerej Jakovljević, koji je bio i zamenik episkopa Eparhije Istočno američke razešen je… »

Davaoci organa: Ona je saznala ko je bila žena od koje je dobila srce

B92 16.05.2019
Alin je dobila pismo, od kog su je podilazili žmarci. Stiglo je iz porodice žene koja joj je dala organ i pomogla da preživi. Alin Gragosijan, 31-godišnjakinja, nije prestajala da se trese dok je otvarala pismo. Stiglo je od porodice žene čije joj… »

Tužilaštvo: Mon Đuraj ugrožavan preko društvenih mreža

Beta 16.05.2019
Posebno tužilaštvo za visokotehnološki kriminal (VTK) utvrdilo je da postoje osnovane sumnje da je prema vlasniku pekare Roma u Borči Monu Djuraju izvršeno krivično delo ugrožavanje sigurnosti putem društvenih mreža, saznaje Radio slobodna Evropa… »

SPC: Obnovićemo dijalog sa makedonskom crkvom

Vesti online 16.05.2019
Sveti arhijerijski sabor SPC doneo je odluku da obnovi pregovore o rešavanju statusa "Makedonske pravoslavne crkve" (MPC) i nastavi razgovor o tome sa njenim predstavnicima, piše "Politika", pozivajući se na izvore iz vrha SPC. Pitanje MPC bilo je u… »

Kopija Zastave pobede Ruske Federacije u Vojnom muzeju

Blic 16.05.2019
Komandant Zapadnog vojnog okruga ruskih oružanih snaga, general-pukovnik Aleksandar Žuravljov, predao je danas Vojnom muzeju u Beogradu kopiju Zastave pobede, jednog od državnih simbola Ruske Federacije i zvanični simbol pobede sovjetskih naroda i… »

Ovaj restoran će biti popularan: Popili vino od 5.000 evra, a platili samo 350

BBC News 16.05.2019
Vlasnik restorana u Mančesteru oprostio je konobaru ovu grešku i neće da ga otpusti. Restoran Hoksmor u Mančesteru sigurno će postati popularno mesto nakon što je njihovo osoblje častilo goste flašom vina kojih na svetu ima samo 500. Vlasnik… »

Trivan sa ambasadorkom Kine o saradnju u zaštiti okoline

RTV 16.05.2019
BEOGRAD - Ministar zaštite životne sredine Srbije Goran Trivan razgovarao je danas s ambasadorkom Kine u Beogradu Čen Bo o uspostavljanju i razvijanju saradnje dve zemlje u oblasti zaštite životne sredine. Kako je saopšteno iz srpskog Ministarstva… »