Izvor: Sputnik arhiva vesti 02.11.2019

Zadatak američkih obaveštajaca je da podele Rusiju, kao što su Jugoslaviju

Sputnik 02.11.2019
Iako je prošlo gotovo 30 godina od kraja Hladnog rata, aktivnosti američkih obaveštajnih službi na teritoriji Rusije ne jenjavaju, već naprotiv — jačaju. Kada je prošle zime u obraćanju naciji predsednik Vladimir Putin najavio da Moskva pravi… »

Makronova izjava razbesnela Bugare, ambasadorka u Sofiji pozvana na razgovor

Sputnik 02.11.2019
Bugarska je uputila Francuskoj protestnu notu zbog izjava predsednika Emanuela Makrona, a francuska ambasadorka u Sofiji pozvana je u Ministarstvo spoljnih poslova Bugarske na razgovor 4. novembra, prenosi Tanjug. Makron je u intervjuu za krajnje desni… »

Evropljanima neće spasiti kožu superdržava s druge strane okeana — Kurdi znaju ponešto o tome

Sputnik 02.11.2019
Ujedinjena Evropa nastavlja da ispoljava diplomatsku bespomoćnost u spoljnopolitičkim pitanjima, a da bi rešila taj problem, mora da postane strateški nezavisna od SAD, navodi na stranicama „Le pres Kanadijena“ ekspert u oblasti međunarodnih… »

Protest „1 od 5 miliona“ u znaku borbe protiv zagađenja vazduha

Sputnik 02.11.2019
Protest „1 od 5 miliona“ održan je večeras 48. put u Beogradu, a tema je, prema rečima organizatora, bila „zagađenje — kako vazduha, tako i u kulturi“, prenosi Tanjug. Protest je počeo na Platou ispred Filozofskog fakulteta upozorenjem na… »

Novi zakon o izvršiteljima donosi pogodnosti za dužnike, ali ipak treba biti oprezan

Sputnik 02.11.2019
Kada 1. januara stupe na snagu izmene zakona o izvršiteljima, na one koji duguju će se, uz već znana restriktivna, odnositi i neka nova, povoljnija rešenja. S obzirom na činjenicu da je izmenjeno više od polovine zakona, gotovo da bi se moglo reći… »

Prorok: Preti li balkanska katastrofa za EU /video/

Sputnik 02.11.2019
Novi krug javne polemike o Balkanu iniciran je odlukom Francuske da blokira evrointegracije Severne Makedonije i Albanije. Raspravi se pridružio i iskusni švedski diplomata Karl Bilt, koji je upozorio da Evropska unija može da doživi stratešku… »

Moskva: Ubijen šef regionalnog centra za borbu protiv ekstremizma

Sputnik 02.11.2019
Rukovodilac Centra za borbu protiv ekstremizma u Ingušetiji Ibrahim Eldžarkijev i njegov brat ubijeni su u Moskvi, saopštio je dobro obavešteni izvor. Ranije je saopšteno da su u Ulici Anohina u Moskvi upucana dvojica muškaraca i da su obojica… »

Zašto više od 80.000 mladih Crnogoraca želi da ode iz zemlje

Sputnik 02.11.2019
O životu van Crne Gore mašta čak 70,3 odsto mladih, pokazalo je najnovije istraživanje Vestminsterske fondacije za demokratiju. Istraživanje je za potrebe te organizacije sprovela agencija „Defakto“, i to na uzorku od 900 mladih uzrasta od 16 do… »

„Naftogas“ traži 12 milijardi dolara od „Gasproma“

Sputnik 02.11.2019
„Naftogas Ukrajine“ uputio je Stokholmskom sudu saopštenje o potraživanjima prema „Gaspromu“, u vrednosti od 12 milijardi dolara, saopštio je izvršni direktor te kompanije Jurij Vitrenko. „Podsetiću da je ’Gasprom‘ napao ’Naftogas‘… »

Pogledajte kako će izgledati najveći most u Banjaluci /video/

Sputnik 02.11.2019
Autorski tim grupe arhitekata iz Banjaluke pobedio je na međunarodnom konkursu za idejno rešenje velikog mosta u banjalučkom naselju Dolac, u konkurenciji 31 prijavljenog rada iz zemlje i inostranstva. Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić rekao je… »