Izvor: Studio B arhiva vesti 02.11.2019

Nove medalje za učenike Matematičke gimnazije

Studio B 02.11.2019
Učenici Matematičke gimnazije postigli su ponovo uspeh, ovoga puta na Međunarodnom takmičenju iz matematičkog modeliranja u Moskvi osvojivši drugo mesto u ukupnom plasmanu, dok je na individualnim takmičenjima Aleksa Madžarević osvojio prvo… »

Vučić: Srbija spremna na razgovore, ali nikada neće pristati na poniženje

Studio B 02.11.2019
Srbija je spremna na razgovore i postizanje kompromisnih rešenja za KiM, ali nikada neće pristati na poniženje, izjavio predsednik Vučić, komentarišući izjavu američkog zvaničnika Metjua Palmera da Srbija ne može ući u EU ako ne prizna… »

Uspešno izvedena vežba srpskih i ruskih vazduhoplovaca

Studio B 02.11.2019
Piloti Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane Vojske Srbije i njihove kolege iz Vazdušno-kosmičkih snaga Oružanih snaga Ruske Federacije uspešno su u Rusiji izveli zajedničku letno-taktičku vežbu BARS 2019. Petu zajedničku vežbu… »

Film “Dara iz Jasenovca” o stradanju srpske dece

Studio B 02.11.2019
Stradanje dece sa Kozare u jasenovačkom logoru jedna je od onih priča koje nisu imale svoje filmsko izdanje. Film “Dara iz Jasenovca” u režiji Predraga Gage Antonijevića je projekat koji, uz potpunu podršku države, ima važan zadatak: da istina… »

Premijerka Brnabić od 3. do 7. novembra u poseti Kini

Studio B 02.11.2019
Predsednica vlade Ana Brnabić boraviće od 3. do 7. novembra u poseti Kini, tokom koje će razgovarati sa kineskim predsednikom Si Ðipingom, predvoditi srpsku delegaciju na Drugom kineskom međunarodnom sajmu uvoza EKSPO i imati niz sastanaka sa… »

Mladi sportisti sa Kosova u poseti u Beogradu

Studio B 02.11.2019
Predsednik Skupštine Grada Nikola Nikodijević ugostio je u Starom dvoru juniore Sportskog kluba „Kosovska Kamenica“. foto Beoinfo Predsednik Skupštine Grada Beograda Nikola Nikodijević ugostio je u Starom dvoru juniore Sportskog kluba „Kosovska… »

Još snažnija borba protiv narkotrafikinga

Studio B 02.11.2019
Od policije se očekuje još snažnija borba protiv narkotrafikinga, što je jedan od prioriteta Ministarstva unutrašnjih poslova, izjavio je u Guči potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović. Stefanović, koji je obišao… »

Danas su Mitrovske zadušnice

Studio B 02.11.2019
Vernici Srpske pravoslavne crkve (SPC) danas obeležavaju Mitrovske zadušnice, uoči praznika Svetog velikomučenika Dimitrija. Na Zadušnice se služe Sveta liturgija i parastos na kojem sveštenik vinom preliva žito, a posle službe ljudi obilaze… »

Aktivisti SNS u akciju ozelenjavanja na Savskom vencu

Studio B 02.11.2019
Aktivisti Opštinskog odbora Srpske napredne stranke Savski venac organizovali su akciju pošumljavanja i ozeljenjavanja na Savskom vencu. Iz ličnih sredstava obezbeđeno je 20 sadnica bresta, platana i katalpi koje su posađene u Oblakovskoj ulici duž… »

Potrošači na Miljakovcu dobili grejanje

Studio B 02.11.2019
Terenske ekipe „Beogradskih elektrana“ u noći između petka i subote popravile su kvar na delu magistralnog toplovoda na grejnom području „Miljakovac“, te su potrošači u tom delu grada jutros od 6 časova snabdeveni toplotnom energijom… »