Svet arhiva vesti 02.11.2019

"Deportujte kineske komuniste": Demonstranti u Hongkongu demolirali zgradu Sinhua (video)

Blic 02.11.2019
Antivladini demonstranti danas su po prvi put napali hongkonšku kancelariju kineske zvanične novinske agencije Sinhua nakon što je u centru grada izbio haos, a policija u upotrebila suzavac i vodene topove protiv demonstranata, od kojih su neki… »

Ruska crkva prekida dijalog sa poglavarom Grčke crkve

Politika 02.11.2019
MOSKVA – Ruska pravoslavna crkva saopštila je da obustavlja ekumenski dijalog sa arhiepiskopom atinskim i sve Grčke Jeronimom Drugim, izjavio je šef Odeljenja za spoljne crkvene veze Moskovske patrijaršije, mitropolit volokolamski Ilarion, javlja… »

Tuga: Devetoro dece poginulo u eksploziji mine na putu ka školi

Mondo 02.11.2019
Devetoro dece poginulo je u Avganistanu, u severoistočnoj provinciji Takhar, kada je eksplodirala mina dok su išli ka školi, saopštila je policija. Devetoro dece poginulo je u Avganistanu, u severoistočnoj provinciji Takhar, kada je eksplodirala mina… »

Žestok napad ekstremista: Najmanje 54 žrtve u Maliju

Blic 02.11.2019
Najmanje 53 vojnika i jedan civil ubijeni su u petak u napadu ekstremista na jednu vojnu lokaciju na severu Malija, saopštila je danas vlada te zemlje. Portparol vlade Malija, Jaja Sangar, rekao je da su pronađena 54 tela, kao i 10 preživelih, a u… »

Šef centra za antiterorizam u Ingušetiji ubijen u Moskvi

Dnevnik 02.11.2019
MOSKVA: Ibrahim Eldžarkijev, šef odeljenja u Ingušetiji centra za antiterorizam ruskog ministarstva unutrašnjih poslova, ubijen je danas u Moskvi. Ovo je za agenciju TAS S potvrdio izvor službe za vandredne situacije. Prema ranijim izveštajima… »

Ne smiruje se rat u Siriji: Blizu granice sa Turskom eksplodirao automobil, 10 ljudi poginulo (video)

Kurir 02.11.2019
Najmanje deset osoba je poginulo, a više od 30 povređeno u eksploziji na pijaci u sirijskom gradu Tel Abijad u blizini granice sa Turskom, javili su turski mediji i sirijska Opservatorija za ljudska prava. Opservatorija je saopštila da su proturski… »

Trump osuo paljbu po demokratama: Američki narod je sit njihovih laži i prevara, isprašićemo ih! Bajden je mentalno…

Kurir 02.11.2019
Američki predsednik Donald Tramp rekao je da veruje da će ga "ljuta većina" američkih birača podržati i biti protiv istrage o njegovom opozivu. Tramp se obratio pristalicama u punoj areni u Tupelu u Misisipiju, dan pošto je Predstavnički dom… »

Bagdadija čuvali neprijatelji, a izdao saradnik

Politika 02.11.2019
NjUJORK – Vođa Islamske države Abu Bakr al-Bagdadi izgubio je život u vojnoj akciji SAD, kada ga je bliski saradnik izdao i otkrio da je mesto na kojem se skrivao baza suparničke grupe Huras al Din, kojoj je za to plaćao, piše Njujork Tajms. Dok… »

Demonstranti u Hong Kongu upali u zgradu novinske agencije Sinhua

RTV 02.11.2019
HONG KONG - Antivladini demonstranti danas su po prvi put napali hongkonšku kancelariju kineske zvanične novinske agencije Sinhua nakon što je u centru grada izbio haos, a policija u upotrebila suzavac i vodene topove protiv demonstranata, od kojih su… »

Čad Volf, novi vd ministra za unutrašnju bezbednost SAD

Dnevnik 02.11.2019
VAŠINGTON: Američki predsednik Donald Tramp imenovao je Čada Volfa za vršioca dužnosti ministra za unutrašnju bezbednost. Volf će biti peti rukovodilac tog ministarstva u Trampovoj administraciji. Međutim, Trampova ležerna najava koju je… »