Trifunović: Srbija ne sme da bude zemlja straha, preskočimo sopstveni strah

Beta 28.01.2020

Lider Pokreta slobodnih građana (PSG) Sergej Trifunović rekao je da nema slobode tamo gde ima straha, nema građanina  tamo gde nema dostojanstva, nema pokreta tamo gde izbegavaš da učiniš nešto što možeš.

"Najmanje želim da moja Srbija bude zemlja straha. Za početak je trebalo preskočiti sopstveni strah. Da bi on, ta iluzija, a strah je uvek iluzija - nestao, bilo je potrebno što reče Milorad Pavić: 'Jahati u susret svome strahu'",  rekao je Trifunović, u autorskom tekstu za izdanje lista Danas, od utorka, povodom godinu dana kako je predsednik PSG.

On je, navodeći da je pomišljao da odustane od kandidature, rekao da je dolazak na čelo PSG bio kao štošta u njegovom dotadašnjem životu "skok u bezdan".

Prema njegovim rečima, "posle 29 godina istog zla, davljenja moje drage majke Srbije u živo blato, sa istim Vučićima i Dačićima koji nam se sa svojim partnerima u ovom zločinu, smeju u ulice", činilo mu se da je svaki izgovor bedan.

"A znamo šta hoćemo: Da izgradimo lepu, nasmejanu  i srećnu Srbiju. Iz koje mladi ne beže. U kojoj ima mesta i posla za sve. Srbiju koja se ponosi između ostalog i svojim razlikama i svojom šarenolikošću. Srbiju koja se smeje. Srbiju u kojoj se ne mrzi. Srbiju u kojoj je narod obrazovan i duhovit. Lep i nasmejan", istakao je Trifunović.

Kako je naveo, "u zemlji, u kojoj bezočnici koji su oteli vlast, urušavaju institucije, koje su noseći stubovi države, profesionalizam je stub institucije".

"Svi vi advokati i pravnici, sa položenim pravosudnim ili ne, ekonomisti, politikolozi, saobraćajci, policajci, vojnici, lekari, istoričari umetnosti, filozofi, filolozi, prodavci kokica, vozači, slikari, književnici, radnici, snimatelji, rudari, trgovci, organizatori, livci, građevinci, menadžeri, glumci, svi vi profesionalci ste neophodni", rekao je Trifunović, navodeći da su im vrat PSG uvek otvorena.

(Beta, 01.28.2020)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »