Arhiva vesti 05.03.2020

Korona virus: Zaražen Egipćanin po povratku iz Srbije, prvi smrtni slučaj u Britaniji

BBC News 05.03.2020
Hrvatska proglasila opasnost od epidemije, Radio-televizija Slovenije objavila je da su u toj zemlji potvrđeni četvrti i peti slučaj, u Bosni za sada dve osobe zaražene. Egipat je registrovao treći slučaj korona virusa, kod muškarca koji se nedavno… »

Aleksić (NS) o listi kandidata SNS za izbore: Nedimović prvi, a najnesposobniji

Beta 05.03.2020
Potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić kazao je danas da je prvi na listi kandidata Srpske napredne stranke (SNS) za poslaničke izbore 26. aprila, ministar poljoprivrede Branislav Nedimović "najnesposobniji ministar poljoprivrede u istoriji"… »

Putin i Erdogan posle šest sati dogovorili: U ponoć počinje primirje u Idlibu

RTV 05.03.2020
ANKARA - Rusija i Turska dogovorile su se da uspostave primirje duž cele linije kontakta u zoni deeskalacije u sirijskoj provinciji Idlib, koje će u ponoć stupiti na snagu, navodi se u zajedničkom saopštenju o ishodu pregovora lidera dve zemlje… »

Na listi naprednjaka samo Bačevac i Jolović

Radio sto plus 05.03.2020
Muamer Bačevac i Nikola Jolović jedini su žitelji Novog Pazara koji se nalaze na listi kandidata za narodne poslanike “Aleksandar Vučić – za našu decu”, saznaje radio Sto plus. Bačevac, član predsedništva Sandžačke demokratske partije… »

U Novom Sadu uhapšen poznati lekar sudske medicine zbog pedofilije

RTV 05.03.2020
NOVI SAD - Doktor sudske medicine Š.T. iz Novog Sada uhapšen je zbog sumnje da je obljubio dete, objavile su "Večernje novosti". Osumnjičeni Š. T. je u periodu od 2018. godine do danas u više navrata kada je, sada dvanaestogodišnja, A.M.Š… »

Pogoršava se situacija sa migrantima, Turska šalje 1.000 specijalaca na granicu sa Grčkom

RTS 05.03.2020
Na grčko-turskoj granici sve je napetije, a na putu ka Evropi je 100.000 migranata iz Turske. Atina organizuje deportaciju ilegalnih migranata u matične zemlje, Turska šalje dodatne snage na granicu da spreči povratak migranata. Predsednici Rusije i… »

"Najveća i najlepša fabrika čokolade u Jugoistočnoj Evropi" VIDEO

B92 05.03.2020
Novi Sad -- Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je Beri Kalebo velika investicija od 50 miliona evra, te da će stotinu porodica lakše da živi. "Ovo je važan dan za Srbiju. Ponosan sam na Beri Kalebo. Neki bi rekli 'što su se skupili… »

SNS predao listu za parlamentarne izbore

Politika 05.03.2020
Na listi naprednjaka i njihovih partnera, u odnosu na prethodnu, ima 72 odsto novih imena, dok je žena 45 odsto. Predstavnici Srpske napredne stranke sa koalicionim partnerima predali su izbornu listu „Aleksandar Vučić – za našu decu”… »

Teodosić heroj – Virtus u Beogradu srušio Darušafaku za Top 8 fazu

B92 05.03.2020
Košarkaši Virtus Bolonje su rezultatom 106:96 pobedili Darušafaku i plasirali se u Top 8 fazu Evrokupa. Zbog problema koje je koronavirus prouzrokovao ovaj meč nije mogao da bude odigran u Istanbulu i Beograd je odabran kao zamenska destinacija… »

Bokan veran SNS-u, ali nije na zajedničkoj listi

Radio 021 05.03.2020
Pokret Dinara-Drina-Dunav Tomislava Bokana podržaće Srpsku naprednu stranku na predstojećim lokalnim izborima, ali neće učestvovati na zajedničkoj listi sa vladajućom partijom. Iako je prethodno bio najavio da je pokret Dinara-Drina-Dunav (3D)… »