PSG osudio predizborno 'bacanje novca građana' na fabriku čokolade bogate švajcarske firme

Beta 05.03.2020

Pokret slobodnih građana (PSG) saopštio je danas da oštro osuđuje predizborno "razbacivanje novcem građana", povodom "predizbornog" polaganja kamen-temeljca za švajcarsku fabriku čokolade u Novom Sadu, kojoj je "poklonjeno" 12 miliona evra.

PSG je naveo i da kompanija "Beri Kalebo" (Barry Callebaut) nije najveći proizvođač čokolade na svetu - kako se tvrdilo tokom polaganja kamena-temeljca, i da "nije ni među prvih deset".

Međutim, pošto ta firma ipak jeste velika i bogata, s kapitalom vrednosti dve milijarde dolara, PSG smatra da "subvencionisati takvu kompaniju s 12 miliona evra, uz opravdanje da će se otvoriti sto radnih mesta i koristiti isključivo domaće sirovine je do sada neviđena glupost".

"Tako ozbiljnoj kompaniji ovakav poklon siromašne Srbije nije potreban, dovoljno bi bilo da se režim bavio stvaranjem dobrih uslova poslovanja i smanjenjem korupcije", ocenio je PSG.

Ta stranka tumači da na taj način "režim uzima novac od nekoliko većih i brojnih manji srpskih proizvođača čokolade koji plaćaju poreze i druge dažbine, i taj novac poklanja bogatim svetskim kompanijama".

"Nismo protiv otvaranja novih radnih mesta i stranih investicija, nego želimo da već jednom dođe kraj nestručnosti, bahatosti i korupciji", saopštio je PSG koji ističe da se zalaže za pomoć domaćoj privredi i za stvaranje poslovnog okruženja u kojem će tržišna utakmica biti pravična.

(Beta, 03.05.2020)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Ekonomija, najnovije vesti »