Beogradsko dramsko pozorište: Uskoro počinje da radi prvi pozorišni televizijski kanal

Beta 06.04.2020

Beogradsko dramsko pozorište (BDP) najavilo je da će uskoro pokrenuti prvi pozorišni televizijski kanal, za koji u toj ustanovi kulture tvrde da do sada nije viđen na ovim prostorima.

"Gledaoce očekuju specijalizovane teatarske emisije sa najeminentnijim kritičarima regiona, ekskluzivni intervjui sa najznačajnijim umetnicima Evrope, regiona i Srbije, snimci predstava koje su obeležile istoriju teatra SFRJ, povratak antologijskih emisija 'Bardovi teatra' i 'Mladi lavovi', živa uključenja sa proba predstava i još mnogo toga", navodi se u saopštenju BDP.

Program će biti dostupan na Jutjub kanalu Beogradskog dramskog pozorišta tokom celog dana, dok su u toku pregovori sa jednim od najvećih kablovskih operatera oko dobijanja kanala.

"Prva emisija snimljena je 9. marta 2020. U pitanju je razgovor sa Radetom Šerbedžijom koji je vodila poznata novinarka Tanja Nježić. Projekat TV BDP najavljen je na našim društvenim mrežama tokom snimanja emisije, a ekskluzivni intervju sa čuvenim Šerbedžijom moći ćete uskoro da pogledate na prvoj pozorišnoj televiziji BDP", dodaje se.

(Beta, 04.06.2020)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Kultura, najnovije vesti »