Premijerka Srbije sa ambasadorima o saradnji sa EU: Evropske integracije su strateški prioritet

Beta 22.04.2020

Predsednica Vlade Srbije, Ana Brnabić razgovarala je danas u Beogradu sa ambasadorima "Kvinte" i šefom Delegacije EU u Srbiji o toku pandemije korona virusa i o saradnji Srbije sa zemljama EU i drugim partnerima u prevazilaženju time izazvane krize.

Brnabić je još jednom zahvalila za pomoć i podršku Evropske unije i drugih partnera Srbiji.

"Evropske integracije i regionalna stabilnost ostaju strateški prioriteti Srbije", istakla je premijerka. Pored toga, kako je dodala, fokus će ostati i na ekonomskim reformama i reformama u oblasti vladavine prava. 

Govoreći o strateškim prioritetima Srbije posle aktuelne krize, premijerka je rekla da će fokus ostati na daljem jačanju zdravstvenog sistema i posebno "eZdravstva" i celokupnoj digitalizaciji te delatnosti. Rekla je da su ranije sprovedene reforme elektronske uprave i obrazovanja, potvrdile važnost svih e-Usluga upravo u doba pandemije.

Brnabić je ambasadore SAD-a, Velike Britanije, Italije, Nemačke i Francuske obavestila o stanju i merama u Srbiji, preduzetim u skladu sa epidemiološkim podacima i savetima struke, saopštio je njen kabinet.

Ambasadori su, kako je preneto, pozdravili te mere Vlade Srbije, a razgovarali su i o ekonomskim merama koje je Vlada predstavila za pomoć privredi.

(Beta, 04.22.2020)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »