PSG poziva na javnu osudu uznemiravanja Đilasove porodice

Beta 04.05.2020

Pokret slobodnih građana (PSG) pozvao je danas sve opozicione političke faktore, udruženja za zaštitu ljudskih prava i institucije da se ujedine u javnoj osudi uznemiravanja porodice lidera Stranke slobode i pravde Dragana Đilasa, ali i svakog drugog građanina Srbije.

Ocenivši uznemiravanje Đilasove porodice kao klasičan čin političkog terora, PSG je saopštio da je režim uporan u želji da zastraši narod Srbije, iako su građani još glasnijim protestima odgovorili na režimske "bakljade" koje organizuju huligani i pristalice Srpske napredne stranke.

"Koristeći se tehnički proizvedenom bukom u vidu unapred snimljenog navijačkog skandiranja, režim Aleksandra Vučića je pokušavajući da zastraši građane i opozicione lidere demonstrirao nedopustivi čin zastrašivanja dece jednog opozicionog lidera", ocenio je PSG.

Taj pokret u saopštenju je naveo da "s gađenjem" osuđuje kukavičko delovanje režima Aleksandra Vučića usmereno protiv Đilasa, njegove porodice, i kako se u saopštenju dodaje, ostalih porodica i dece koja žive u blizini, a našle su se ne svojom krivicom na meti režima Aleksandra Vučića.

Lider Stranke slobode i pravde Dragan Đilas objavio je na društvenim mrežama da su pristalice vlasti deset minuta sa terase u njegovom susedstvu sa ozvučenja puštale skandiranje "Đilase lopove", što je uznemirilo njegovu decu, koja su "plakala i tresla se od straha".

(Beta, 05.04.2020)

Povezane vesti »

Politika, najnovije vesti »