Мартиновић: Настављам штрајк глађу до тужилаштво не реагује

Бета 10.05.2020

Народни посланик владајуће Српске напредне странке (СНС) Александар Мартиновић рекао је вечерас испред Скупштине Србије у Београду да ће наставити да штрајкује глађу док тужилаштво не предузме мере по Кривичном закону против групе која је у петак изазвал инцидент испред Скупштине.

Реако је да посланици штрајком глађу траже од правосуђа да "почне да ради свој посао" поводом, како је навео, "пребијања посланика Марјана Ристичевића".

"Тражимо да тужилаштво престане да буде под ингеренцијом (лидера Странке слободе и правде) Драгана Ђиласа и да слуша све шта им он каже. Тражимо да тужиоци коначно почну да раде свој посао... Ако (насиље) може да се деси посланику, шта онда обични грађани могу да очекују. (Грађани) очекује правну заштиту... а ми се боримо да Србија буде демократска земља", рекао је Мартиновић. 

Поводом скупа грађана испред Дома Народне скупштине, где су се одвојено окупиле и присталице СНС и присталице опозиционог Савеза за Србију, који размењују пароле, рекао је да је то "демократско окупљање", да је узвикивање увреда и звиждања дозвољено у демократском друштву и да се до сада тамо није десио ни један инцидент.

Он је додао да целог дана "никоме длака са главе није фалила", као и да је Ђилас недавно без проблема успео да прође поред скупштинског обезбеђења, како би разговарао са лидером "Двери" Бошком Обрадовићем, који такође штрајкује глађу испред зграде парламента.

"Ови људи који су се окупили мирно протестују, није им пало на памет да пребију било кога, а има их три пута више, могли би да 'поједу' и Ђиласа и Обрадовића колико их има. Ми бисмо исто (штрајковали) и да су претучени Бошко Обрадовић или Драган Ђилас. Овде је ствар принципа: Стрбија мора да постане правна држава", рекао је мартиновић.

Мартиновић је додао да он наставља штрајк, а да је посланицу Сандру Божић која му се у придружила у протесту, замолио да престане да штрајкује глађу, али да "није сигуран да ће га она послушати".

(Бета, 05.10.2020)

Повезане вести »

Кључне речи

Коментари

Политика, најновије вести »