Vučić: Želim dobre odnose sa Hrvatskom ali neću da se izvinjavam za Oluju i Jasenovac

Beta 12.06.2020

 Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da želi dobre odnose s Hrvatskom ali i da neće i ne želi da se izvinjava za "Bljesak i Oluju, 250.000 proteranih Srba, Jasenovac, Jadovno, Prebilovce".

Upitan za napise hrvatskih medija o situaciji u Srbiji, Vučić je rekao da je njegova pres služba izračunala kako je u prethodnih 47 dana, svakodnevno izložen napadima u medijima te zemlje.

"Zahvalan sam im na tome, ne bi me napadali da bar malo ne vredim. Neke ranije nisu ni napadali, tada nismo imali ni Budimku, ni puteve, ni vojsku, ništa nismo imali osim što su im se neki svakog dana dodvoravali i izvinjavali", rekao je Vučić u Požegi gde je prisustvovao otvaranju fabrike "Budimka".

Upitan za incident koji su izazvali navijači zagrebačkog Dinama koji su na utakmici razvili uvredljivi transparent protiv "srpskih žena i dece" uz isticanje ustaškog slova U, Vučić je ocenio da se radi o ljudima koji treba da idu na lečenje jer su po njegovim rečima, očigledno pedofili.

"To više govori o njima nego o srpskim ženama i deci. Siguran da to nije većina Hrvata već skupina onih koji zbog svoje mržnje ne znaju šta će", kazao je predsednik Srbije.

Vučić: Teško mi je kada mi pominju decu, ja sam samo običan otacPredsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Požegi da ga kao oca boli pominjanje njegove dece u pojedinim medijima ali da će o tome govoriti drugom prilikom, jer ne želi da skreće pažnju sa otvaranja obnovljene fabrike Budimka i uspeha porodice Marković koji su investirali u taj posao."Ja sam samo običan tata, možda ne ni najbolji na svetu. Možda im ne poklanjam dovoljno pažnje i vremena, možda nisam ni umeo sa njima... A naravno da me boli", rekao je Vučić na pitanje kako komentariše to što je portal KRIK objavio fotografiju njegovog starijeg sina Danila.

Vučićev sin fotografisan je u jednom kafiću kako gleda utakmicu između Partizana i Crvene zvezde u društvu muškarca koji se dovodi u vezu sa organizovanim kriminalom. Nakon toga je novinarki KRIK-a Bojani Pavlović nepoznati muškarac oduzeo telefon kojim je napravila fotografiju i to, naveo je taj portal, u prisustvu grupe osoba "koje su se predstavile kao policajci".

Telefon je kasnije vraćen kada je to "dozvolio" čovek kojeg je fotografisala.

Upitan kako komentariše činjenicu da je KRIK delom finansiran i od Evropske unije i da li je o tome razgovarao sa nekim iz EU, Vučić je rekao da je važno za Srbiju da ima dobre odnose sa Unijom i da on ne može da se rukovodi emocijama, već mora da prevlada racionalan i pragmatičan pristup.

On je rekao da sagovornicima iz EU ne može da kaže ono što bi uvek želeo ali da se nada da neki istraživački portali neće tako pisati o njihovoj deci.

Vučić je rekao da će o tome govoriti večeras na jednoj televiziji, jer je želeo da prođe makar 24 sata, i jer je dobro da ne reaguje odmah onako kako bi želeo i da pokaže sve emocije.

Vučić posetio graditelje puta Preljina-Požega

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je danas kod Čačka posetio graditelje tunela "Laz", na trasi budućeg auto-puta Preljina-Požega.

Taj tunel dužine 2.850 metara biće najduži u Srbiji.

Deonica Preljina-Požega biće dugačka 30,9 kilometara, na trasi Koridora 11, ka granici Srbije s Crnom Gorom, a oko trećine trase čine mostovi i tuneli.

Glavni izvođač radova je kineska kompanija CCCC (China Communications Construction Company) čiji su predstavnici, po rečima Vučića, obećali da će saobraćajnica biti završena do kraja iduće godine.

(Beta, 06.12.2020)

Povezane vesti »

Ključne reči

Politika, najnovije vesti »