Живковић: Нећу се кандидовати за председника странке, изборни резултат поражавајући

Бета 23.06.2020

Председник Нове странке Зоран Живковић изјавио је данас да је резултат његове изборне листе "Нек маске падну" поражавајући, због чега више неће бити председник странке, нити ће се кандидовати за било коју другу функцију.

Он је, за Н1‚ рекао да је излазак на изборе ипак био боља варијанта него да "седимо са стране и као кибицери гунђамо на то што сви знамо - да су изборни услови никад гори", као и да он, с озбиром да је председник странке, треба да сноси највећу одговорност.

"Редовна конференција, највиши орган странке, биће у октобру, биће изборна, и ја се нећу кандидовати. Иначе не бих могао да се кандидујем чак и да смо победили, јер по Статуту нико не може трећи пут да се кандидује. Мислим да треба да се промени део руководства, пре свега председник. Ја се нећу кандидовати", рекао је Живковић.

Он је додао да је ту на располагању свима који мисле да његово искуство може бити корисно, али да се више неће кандидовати ни за једну функцију.

Упитан о изјави председника Александра Вучића да ће у Владу звати и представнике странака које нису прешле цензус, Живковић је рекао да нити он, нити било ко други из Нове странке, никада није имао нити ће имати било какве везе са Вучићем.

"За разлику од свих других на политичкој сцени Србије", рекао је Живковић.

Он је навео и да није задовољан резултатима на Врачару и Старом граду, али је констатовао и да кампања дела опозиције, који се залагао за бојкот, није била далеко од прљаве коју је водила власт.

Коментаришући резултате других изборних листа, Живковић је рекао да је Покрету слободних грађана давао веће шансе него својој листи, као и да је пријатно изненађен што Српска радикална странка није прешла цензус.

(Бета, 06.23.2020)

Повезане вести »

Кључне речи

Коментари

Политика, најновије вести »