Ne davimo Beograd: Nove mere su samo alibi kojim se zataškava nesposobnost vlasti

Beta 07.07.2020

Inicijativa Ne davimo Beograd ocenila je večeras da su mere najavljene za borbu protiv epidemije korona virusa "samo alibi" i služe za "zataškavanje nesposobnosti vlasti i njihovog igranja sa životima građana Srbije".

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je ranije danas da je epidemiološka situacija u Beogradu alarmantna i najavio da će od sutra u glavnom gradu biti zabranjeno svako javno okupljanje više od pet ljudi u zatvorenom i otvorenom prostoru a da se od petka ide na "dugački policijski čas, zaključno sa ponedeljkom".

U saopštenju inicijative se navodi da je nakon te najave jasno je da je "diktatorska vlast" najodgovornija za porast broja obolelih i veliki broj smrtnih slučajeva od korona virusa.

Ne davimo Beograd je naglasio da su Vučić i Srpska napredna stranka najviše odgovorni za posledice odluka koje su "ugrozile brojne živote i zdravstveni sistem dovele pred kolaps".

"Nećemo stati dok ne budete odgovarali za svoja nedela", naglašeno je u saopštenju.

U Srbiji je u prethodna 24 časa preminulo još 13 osoba od posledica infekcije korona virusom, što je najviše žrtava u jednom danu od početka epidemije.

(Beta, 07.07.2020)

Povezane vesti »

Ključne reči

Politika, najnovije vesti »