Vučić sutra s Makronom u Parizu uoči nastavka dijaloga s Prištinom

Beta 08.07.2020

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sutra počinje dvodnevnu posetu Francuskoj tokom koje će razgovarati s predsednikom Emanuelom Makronom uoči nastavka dijaloga s Kosovom.

Vučić će se s predsednikom Francuske sastati sutra u Parizu, a u petak će učestvovati na video samitu usmerenom na olakšavanje normalizacije odnosa Srbije i Kosova. Domaćini samita su Makron i nemačka kancelarka Angela Merkel.

Uz Makrona, Merkel i Vučića, na video samitu će, kako je najavljeno, učestvovati i premijer Kosova Avdulah Hoti, šef evropske diplomatije Žozep Borel i specijalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak.

Vučić posle Pariza putuje u Brisel, gde s Hotijem treba da nastavi dijalog Beograda i Prištine uz posredstvo EU, koji je u prekidu od novembra 2018. godine. Vučić se do sada nije sastajao s Hotijem, koji je 3. juna postao premijer Kosova.

Makron je juče u Parizu razgovarao i s Hotijem, o aktuelnim kretanjima na Kosovu i u regionu, evrointegracijama i viznoj liberalizaciji za građane Kosova.

Vučić je u Pariz trebalo da otputuje večeras, ali je odlazak pomerio za sutra ujutru.

(Beta, 07.08.2020)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »