NDB: Prva pobeda, osvojena pravda za Mariju Lukić, predstoji nam još borbi

Beta pre 30 dana

<p>Inicijativa Ne davimo Beograd ocenila je da je pravda zadovoljena jer je, nakon više od dve godine mukotrpne borbe, odugovlačenja i opstrukcije procesa, bivši predsednik opštine Brus Milutin Jeličić Jutka <a href="https://beta.rs/vesti/drustvo-vesti-srbija/130144-jutka-osuđen-na-tri-meseca-zatvora" rel="nofollow">osuđen</a> na tri meseca zatvora za polno uznemiravanje bivše sekretarice Marije Lukić.

"Nadamo se da će ova Marijina pobeda podstaći i druge žene da prijave nasilje, a mi pozivamo javnost da verujemo ženama, stajemo u njihovu zaštitu, i pridružimo se njihovoj borbi. Pokazali smo da smo zajedno moćnije i moćniji od bilo kog moćnika", navela je ova Inicijativa.

U saopšenju se ističe da se pokazalo da nijedan moćnik nije moćniji od glasa javosti, zajedništva i solidarnosi, jer kako je rastao pritisak javnosti Srpska napredna stranka ga se postepeno, a na kraju i potpuno odrekla, pa je "čak izgubio i podršku Srpske radikalne stranke".

"Iako je ovaj konkretan slučaj konačno i na naše veliko zadovoljstvo gotov, nama tek predstoji borba sa drugim moćnicima koji zloupotrebljavaju svoj položaj", poručila je Inicijativa Ne davimo Beograd.

(Beta, 07.10.2020)

Ključne reči

Komentari

Povezane vesti »

Hronika, najnovije vesti »