DS: Vlast pokazala svoje represivno lice organizujući medijsku hajku na Vojina Rakića

Beta 12.08.2020

Demokratska stranka (DS) je saopštila da najoštrije osuđuje napade na prof. dr Vojina Rakića, direktora Centra za bioetičke studije i šefa UNESKO katede za bioetiku, koji su juče "orkestrirano" dolazili iz tri centra: jednog Vučićevog tabloida, jednog Vučićevog ministra i jednog Vučićevog sindikata zdravstvenih i socijalnih radnika pod nazivom "Zdravko“.

"Povod za medijsku hajku i blaćenje prof. dr Rakića jeste njegovo javno ukazivanje na ozbiljne propuste državnog vrha u borbi protiv pandemije bolesti Kovid-19 i postojanje ozbiljnih indicija da je vođena dupla evidencija o broju zaraženih i preminulih ‒ jedna lažna za narod i druga istinita, za vladajuću strukturu", saopštio je danas DS.

Navedeno je da "ovakvi orkestrirani napadi koji dolaze iz vrha države imaju za cilj da kriminalizuju, delegitimišu i ućutkaju svakog pojedinca koji se usudi da javno izrazi svoje neslaganje sa režimom Aleksandra Vučića".

"Medijsko blaćenje uglednih i čestitih ljudi je odavno patentirana Vučićeva strategija kojom želi da svakog konkurenta saseče u korenu, da ga dezavuiše, da zaplaši druge, da poruči da su svi isti, da su svi loši i da nema smisla da se građani uključuju u politiku, jer ne mogu ništa da promene", piše u saopštenju DS-a.

(Beta, 08.12.2020)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »