Lučić: Telekom Srbija tuži Junajted grupu (VIDEO)

Beta 14.08.2020

Telekom Srbija podneće tužbu protiv "Junajted grupe" "zbog niza neistina" o toj kompaniji, potvrdio je danas koordinator Telekoma za internet i multimedije Vladimir Lučić.

"Smatramo da se radi o vrsti kampanje naše konkurencije protiv nas i veoma brzo ćemo podneti tužbu i u Srbiji i pred jednim međunarodnim sudom", kazao je Lučić novinarima ne navodeći detalje.

Po njegovim rečima, "Junajted grupa", kao operator sa "dominantnim tržišnim učešćem - sa više od 40 odsto učešča u TV biznisu", koristi svoje resurse za "negativnu kampanju protiv konkurencije, zasnovanu na poluistinama i lažima, i to ćemo dokazati na sudu".

On je naveo da je "u poslednje dve godine preko kanala Junajted grupe bilo 446 negativnih objava o Telekomu Srbije" što znači da se radi o "koordinisanoj kampanji konkurencije protiv Telekoma Srbije", posebno u julu i avgustu, kada su bile "93 negativne objave".

Lučić je izneo da poslednjih meseci TV-N1 čiji je vlasnik "Junated grupa", više ne postavlja pitanja upravi Telekoma Srbija kada priprema priloge o toj firmi, te "nam se ne daje šansa da odgovorimo", kazao je Lučić i naveo da će i to biti u tužbi.

(Beta, 08.14.2020)

Povezane vesti »

Ključne reči

Ekonomija, najnovije vesti »