Stamatović: Napraviti programe unapređenja ključnih privrednih grana za svaki region Srbije (VIDEO)

Beta 17.08.2020

Predsednik Zdrave Srbije Milan Stamatović ocenio je danas da je potrebno napraviti programe unapređenja ključnih privrednih grana za svaki pojedinačni region Srbije.

Stamatović je povodom današnje konstitutivne sednice lokalnog parlamenta u Novoj Varoši u kom je zastupljena i Zdrava Srbija, rekao da model razvoja Zlatibora treba primeniti i na Tari i na Zlataru kao sredinama sa kako je ocenio, velikim privrednim i turističkim potencijalom.

"Ako želimo da omogućimo ljudima bolji životni standard i obezbedimo ravnomeran ekonomski razvoj, moramo da gledamo šire, da se ne vežemo samo za jednu opštinu ili grad, već da se fokusiramo na regiju, i da tako napravimo program unapređenja ključnih privrednih grana za svaku oblast ponaosob, što su za područje Nove Varoši, kao i za Zlatibor, poljoprivreda i turizam", naveo je Stamatović a prenela Zdrava Srbija.

Ta stranka je kao prva u Srbiji posle lokalnih izbora, formirala vlast u opštini Čajetina a odbornike ima i u lokalnim parlamentima Užica, Nove Varoši, Požege, Arilja, Priboja, Ivanjice, Kraljeva i Kragujevca.

Odbornici Zdrave Srbije sutra na konstitutivnim sednicama u Priboju, Arilju, Ivanjici i Kraljevu

"Do sada su u Zlatiborskom okrugu održane tri konstitutivne sednice lokalnih parlamenta, tačnije  13. avgusta u Užicu (15 odbornika), i danas u Požegi (četiri odbornika) i Novoj Varoši (jedan odbornik), u kojima je učestvovala Zdrava Srbija (ZS), i u čijim skupštinama odbornici ZS imaju značajnu političku ulogu, dok ćemo sutra, 18. avgusta, prisustvovati formiranju vlasti u opštinama Priboj (pet odbornika), Arilje (četiri odbornika) i Ivanjica (dva odbornika)", izjavio je Milan Stamatović, predsednik Zdrave Srbije.

Osim u Zlatiborskom okrugu, sutra ćemo takođe imati i konstitutivnu sednicu u Kraljevu (četiri odbornika), gde smo na izborima nastupali u koliciji sa POKS i Boljom Srbijom, dok smo u Kragujevcu osvojili 17 odborničkih mesta, na listi Verko Stevanović "Svi na ovu stranu", čija će sednica biti održana 19. avgusta, podseća Stamatović, ističući da je Zdrava Srbija ostvarila svoj predizborni cilj jer se politički pozicionirala u većini opština u Zapadnoj Srbiji, ali i nastavila da se širi i u druge krajeve u Srbiji, s obzirom da je sada prisutna i u Raškom okrugu i u Šumadiji.

"Sada ćemo našu političku borbu nastaviti u lokalnim parlamentima, gde ćemo insistirati na rešavanju, pre svega životnih problema građana koji su specifični u svakoj lokalnoj samoupravi", kaže Stamatović, dodajući da jedino ako se radi u opštem interesu može doći do pozitivnih promena, boljeg standarda građana, ekonomskog razvoja, a samim tim i novih ulaganja u infrastrukturu  koja će podstaći privlačenje novih investicija.

(Beta, 08.17.2020)

Povezane vesti »

Ključne reči

Politika, najnovije vesti »