Damjanović (SRS): Ustavni sud da poništi rezultate izbora i da do jeseni raspiše nove izbore (VIDEO)

Beta 18.08.2020

Potpredsednik Srpske radikalne stranke (SRS) Miljan Damjanović zatražio je na današnjoj konferenciji za novinare ispred Ustavnog suda da ta institucija poništi rezultate parlamentarnih izbora održanih u junu i da do jeseni raspiše nove izbore na kojima će se birati narodni poslanici.

Damjanović je kazao da u skladu s tim SRS početkom septembra kreće u novu predizbornu kampanju.

"Danas smo ovde da zatražimo od predsednika ovog režimskog suda da konačno bude predsednik Ustavnog suda i da postupa po pravu i pravdi, po Ustavu i zakonima Republike Srbije i da ujedno poništi sramnu odluku koju su potpisale tri sudije, Vladan Petrov, Tamaš Horkec i Snežana Marković, da su nenadležni po pitanjima u izbornom sporu, odnosno žalbi SRS, da se ponište izbori i izveštaji o ukupnim rezultatima o izboru narodnih poslanika i dodele mandata poslanicima jer je i jedno i drugo urađeno i protiv Ustava i protiv zakona", rekao je Damjanović.

On je poručio predsednici Ustavnog suda Snežani Marković da još jednom pogleda kakve su odluke donele sudije, i rekao da je današnji zahtev ujedno i upozorenje režimu i "njihovim institucijama koje na silu pokušavaju da kontrolišu".

"Ne pretimo, ali tražimo da se uvede poštovanje zakona i Ustava Republike Srbije", rekao je i pozvao predsednicu Ustavnog suda da odabere vreme i televiziju za TV duel, na kojem će zajedno učestvovati.

Damjanović je rekao da neće odustati od ovog zahteva i da će, ukoliko ne dobiju adekvatan odgovor u najkraćem mogućem roku, nastaviti sa daljim aktivnostima.

CEO VIDEO MATERIJAL MOZETE PREUZETI OVDE:

(Beta, 08.18.2020)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »