Tepić objavila ugovor Telekoma i Igora Žeželja: Organizovani kriminal od skoro 38 miliona evra

Beta 24.08.2020

Potpredsednica Stranke slobode i pravde (SPP) Marinika Tepić predstavila je danas javnosti ugovor između Telekoma Srbija i kompanije "Vajrles medija" vlasnika Kurira Igora Žeželja iz 2018. godine, vredan skoro 38 miliona evra, koji, po njenim rečima, predstavlja dokaz kako "SNS uprava Telekoma našim novcem kupuje medije".

Navodeći da je u pitanju "čist organizovani kriminal", ona je kazala da taj dokument pokazuje kako je Žeželj "preko noći postao medijski tajkun i megamilioner".

"Ovaj dokument otkriva misteriju portala Mondo, kako je Telekom poklonio taj portal Žeželju iako je 15 godina ulagao u njega. Zahvaljujući ovom ugovoru imovina Igora Žeželja raste sa dva na 40 miliona evra samo da bi hvalio 'partiju i bratiju' i satanizovao političke protivnike", kazala je zamenica predsednika SSP novinarima ispred prostorija Telekoma u Beogradu.

Navela je da u ugovoru piše da je Žeželj dobio 10 miliona evra da kupi dnevni list Kurir i 28 miliona evra za "proizvodnju drugih sadržaja" koje će kako je dodala, Telekom ponovo da kupuje od Žeželja.

"Ovo je pitanje svih pitanja, pitanje svih građana a ne samo Marinike Tepić i SSP. Ovo je i borba za sve novinare da mimo tajkuna mogu časno i profesionalno da rade svoj posao", kazala je zamenica predsednika Stranke slobode i pravde.

Ocenila je da je "najskandaloznije" od svega "ćutanje tužilaštva".

"Ako i posle ovoga tužilaštvo ne bude postupilo po službenoj dužnosti, biću prinuđena da ih tužim za nečinjenje, odnosno saučešće u organizovanom kriminalu", rekla je Marinika Tepić.

Upitana kako je došla do tog ugovora ako je reč o poslovnoj tajni, ona je rekla da je ugovor poslovna tajna samo ugovornih strana a da je objavljivanje tog dokumenta "u interesu javnosti".

"Ja nisam ugovorna strana i hvala onima koji su mi pomogli da dođem do ugovora", kazala je ona i dodala da je do ugovora došla na "adekvatan" način.

Komentarišući optužbe premijerke Ane Brnabić da izmišlja lažne afere, Marinika Tepić je kazala da bi premijerka "trebalo da se informiše šta su nadležnosti predsednice Vlade Srbije".

Advokat Vladimir Todorić ocenio je da je danas predstavljeni dokument "simulovan pravni ugovor sa lažno prikazanim predmetom ugovora".

"Ovo je ekvivalentno eksploziji bombe u restoranu punom ljudi. U pitanju je toliki prestup da tužilaštvo i međunarodna javnost ne smeju da ćute", naveo je Todorić.

Premijerka Srbija Ana Brnabić ocenila je ranije danas da napadi predstavnika opozicije na poslovanje Telekoma dolaze kao posledica njihove želje da unište tu firmu kako bi ponovo obezbedili konkurenciji da uspostavi monopol.

(Beta, 08.24.2020)

Ključne reči

Komentari

Povezane vesti »

Politika, najnovije vesti »