Milenijum osiguranje: Dobri rezultati i unapređenja proizvoda uprkos težim okolnostima

Beta 29.08.2020

Kompanija Milenijum osiguranje saopštila je danas da je, uprkos težim okolnostima zbog pandemije, u prvih šest meseci 2020. godine imala odlične rezultate jer je povećala broj klijenata, razvila prodajnu mrežu, unapredila proizvode, uz istovremen rast premije svih neživotnih osiguranja.

"Nakon izvanrednih poslovnih rezultata u 2019. godini, uprkos težim okolnostima zbog pandemije korona virusa u prvoj polovini ove godine, Milenijum osiguranje je ostvarilo rast po svim najvažnijim parametrima u sektoru osiguranja", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da ukupna polugodišnja premija iznosi 1,835 milijardi dinara, što je za devet miliona dinara više u odnosu na isti period prošle godine.

Prema strukturi portfelja, dobrovoljno zdravstveno osiguranje beleži dinamičan rast od skoro 40 miliona dinara, što je pet puta više u odnosu na prošlu godinu.

Ostala imovinska osiguranja imaju rast od 21 odsto, dok je auto-kasko osiguranje zabeležilo 15 odsto bolji rezultat.

U prvoj polovini godine i obavezna autoodgovornost je imala rast od dva odsto.

U ovom periodu godine, zbog vanrednog stanja u Srbiji pad je, kako se navodi, zabeležen u osiguranjima za putnu asistenciju od 65 odsto u odnosu na prošlu godinu.

"Prema zvaničnom izveštaju Narodne banke Srbije, Milenijum osiguranje je jedan od lidera prema ažurnosti obrade šteta auto odgovornosti", navodi se u saopštenju. 

Predsednik Izvršnog odbora Milenijum osiguranja Ljubiša Veljković rekao je da kombinovani racio kompanije ostvaruje pozitivan rezultat, kao jedan od važnijih pokazatelja uspešnosti u segmentu neživotnih osiguranja. 

On je rekao da je rast adekvatnosti kapitala, kao i pokriće tehničkih rezervi, u prvoj polovini godine bilo iznad regulatornih zahteva.

"Ukupno potrebna solventnost i rizični profil Milenijum osiguranja su usklađeni, odnosno rizici u poslovanju nisu ugrozili zadatu marginu solventnosti", rekao je Veljković. 

Istakao je da takvi poslovni rezultati dokazuju da Milenijum osiguranje poseduje veliki potencijal za dalji stabilan rast na tržištu Srbije. 

"Kod nas je 'Plan kontuniteta poslovanja' implementiran znatno pre proglašenja vanrednog stanja, a većina inicijativa je dala dobre rezultate, o čemu svedoči čak blagi rast prihoda", rekao je Veljković.

Dodao je da je na taj način "koncentrisana potrebna likvidnost, što je obezbedilo nesmetano funkcionisanje, podizanje kvaliteta usluge, koja se najvećim delom ogleda u efikasnosti u rešavanju i isplati šteta bez zastoja, reklamacija i nezadovoljnih osiguranika.

Prema njegovoj oceni Milenijum ima kvalitetan kadrovski potencijal, ali i dalje ulaže u edukaciju zaposlenih, koji su "nosioci budućeg rasta". 

Otvaranje novih prodajnih kancelarija u skladu je, kako je rekao Veljković, sa planom dodatnog jačanja prodajne mreže u mestima u kojima su već prisutni, kao i daljeg razvoja u oblastima gde su slabije zastupljeni. 

Dodao je da rezultati pokazuju da je poslovanje u skladu sa usvojenim petogodišnjim planom razvoja, kao i da dalji planovi Milenijum osiguranja obuhvataju, pored unapređenja postojećih, i uvođenje novih, inovativnih proizvoda.

"Planiramo da našim klijentima obezbedimo još bržu i kvalitetniju uslugu, pa stalno unapređujemo Web shop, ali i ostale usluge u domenu prijave šteta ili obnove polisa, koje su dostupne putem online i telefonskih servisa i mogu se ostvariti bez odlaska u ekspozituru", rekao je Veljković. 

(Beta, 08.29.2020)

Pročitajte još

Ključne reči

Ekonomija, najnovije vesti »