Zajedno za Šumadiju i SPO delovaće pod nazivom 'Kragujevačka opozicija'

Beta 17.09.2020

Zajedno za Šumadiju i Srpski pokret obnove u Kragujevcu planiraju političko delovanje pod zajedničkim nazivom "Kragujevačka opozicija", najavljeno je danas na konferenciji za novinare.

Predsednik Gradskog odbora SPO i poslanik Milan Urošević je rekao novinarima da im taj naziv "apsolutno pripada".

Naveo je da su ove dve političke organizacije na poslednjim lokalnim izborima nastupale na jednoj listi "Svi na ovu stranu", ali su sa formiranjem gradske skupštine formirale odvojene odborničke grupe "iz tehničkih razloga i lakšeg funkcionisanja u gradskom parlamentu".

"Nastavićemo da zajednički delujemo, komuniciramo i gradimo zajedničku organizaciju da bismo naredne izbore sačekali što spremniji" rekao je Urošević.

On je rekao da su otvoreni za saradnju sa "pravim" opozicionarima u Kragujevcu nezavisno od toga da li su učestvovali ili nisu na izborima.

Predsednik Zajedno za Šumadiju Veroljub Stevanović je rekao da su Zajedno za Šumadiju i SPO "jedina" opozicija u Kragujevcu.

Napomenuo je da oni nikada nisu pregovarali i dogovarali saradnju sa vlašću na čelu sa SNS.

Stevanović je rekao da će "prava opozicija" ukazivati vlasti na loša rešenja u urbanizmu, komunalnom sektoru i drugim oblastima, ali namerava i da "usmerava stvari da bi nam bilo bolje".

Novinare je zanimalo kako će da ubede građane da su "prava" opozicija kao i "kome su opozicija" ako je Urošević iz SPO poslanik na listi vladajuće partije u državi, a Stevanović "malo, malo" pa pohvali neke poteze predsednika države.

Poslanik Urošević je odgovorio da se radi o dva "nezavisna koloseka" i pozvao novinare da prate njegovo delovanje u Narodnoj skupštini, napomenuvši da to nije smetnja da bude pravi opozicionar u Kragujevcu.

Urošević je dodao i da opozicija koja nije učestvovala na izborima ocenjuje "da si opozicionar samo ako popljuješ Vučića".

Kaže, uslovljava da morate da budete kritički nastrojeni prema svemu što dolazi iz vladajuće strukture, a "Stevanović i ja nismo takvi ljudi".

Urošević je pohvalio "dobru spoljnu politiku", približavanje Americi, kao i aktuelnu ekonomsku politiku.

Stevanović je rekao da je sa Vučićem 1992. godine ušao zajedno u parlament i da su uvek bili politički protivnici, ali nikad neprijatelji.

Dodao je da ne može da kritikuje sve što uradi neko ko je u poziciji ili njegov neistomišljenik u opoziciji.

Rekao je i da je "prijatno iznenađen" odnosom novog gradonačelnika prema njemu na početku mandata ( Nikola Dašić- SNS).

(Beta, 09.17.2020)

Povezane vesti »

Ključne reči

Politika, najnovije vesti »