Stevanović (SSP): Notorna laž da Srbija nije otvorila nova poglavlja zbog problema u EU

Beta 20.09.2020

Članica Predsedništva Stranke slobode i pravde (SSP) Ana Stevanović ocenila je danas da je "notorna laž" tvrdnja ministarke za evropske integracije Jadranke Joksimović da Srbija ima pet spremnih poglavlja za pregovore o pristupanju Evropskoj uniji, ali da se ona ne otvaraju zbog problema u EU.

Joksimović je jutros za RTS izjavila da Srbija ima pet spremnih poglavlja za pregovore o pristupanju EU, ali da se ona ne otvaraju zbog problema u EU kao i da Srbija vodi te pregovore po najtežim kriterijumima.

"Svi evropski zvaničnici su jasno rekli da je put Srbije ka EU zaustavljen, jer u Srbiji ne postoji vladavina prava, zato što je Srbija ogrezla u kriminalu i korupciji, zato što je Srbija zemlja u kojoj je sloboda medija zgažena i odavno umrla, zemlja u kojoj članovi Srpske napredne stranke (SNS) naređuju da se zapale kuće novinara koji slobodno izveštavaju", kazala je Stevanović u pisanoj izjavi, a prenela SSP.

Ocenila je da Srbija više ne ide ka Evropi zato što je zemlja u kojoj su otete institucije, "u kojoj je sva moć koncentrisana u jednoj stranci - jednom čoveku".

"Zahvaljujući Vašoj stranci Srbija i zvanično više nije slobodna zemlja, već hibridni režim i to tvrde sve relevantne međunarodne organizacije. Evropa želi Srbiju kao punopravnu članicu evropske porodice država i naroda. Na tom putu imamo samo jedan problem. Vašu vlast, odnosno diktaturu (predsednika Srbije) Aleksandra Vučića", dodala je ona.

(Beta, 09.20.2020)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »