Student akademije SPC traži suočenje sa episkopom koji navodno stoji iza njegove otmice

Beta 22.09.2020

Student Akamdemije za umetnost i konzervaciju SPC Marko Žarkov izjavio je danas da je spreman da se pred Crkvenim sudom suoči sa episkopom Stefanom (Šarićem), pomoćnikom patrijarha Irineja, za kojeg tvrdi da stoji iza njegove otmice.

"Ovde sam zbog navoda patrijarha Irineja da ne zna ništa o mojoj otmici i da je episkog Stefan u to umešan", rekao je Žarkov na konferenciji za novinare ispred Patrijaršije u Beogradu, gde je sedište poglavara SPC.

On je rekao i da namerava da patrijarhu preda "dokumenta iz istrage" u kojoj se episkop Stefan pominje kao osoba zbog koje je otet.

Žarkov je istakao da ne želi da osramoti časnu instituciju SPC, već da smatra da ona ne sme da trpi zbog ponašanja episkopa Stefana.

On je dodao da postoje pritisci i da se plaši za svoju bezbednost.

Pohvalio je policijski tim jer je osumnjičene za otmicu uhapsio u roku od 48 sati, navodeći da veruje da će pravosuđe rešiti taj problem.

"Probaću da zadovoljim pravdu", rekao je Žarkov.

On je ranije izjavio da je do njegove otmice došlo nakon što je ustanovio da njegova devojka istovremeno održava emotivnu vezu sa episkopom Stefanom, posle čega je otet.

Marko Žarkov izjavio je danas, po izlasku iz Patrijaršije, da je na prijavnici ostavio dokumentaciju iz Višeg tužilaštva o njegovoj otmici kao i svoju izjavu da je već pokušavao da dođe do patrijarha Irineja.

Žarkov je novinarima rekao da ima određene informacije da je patrijarh trebalo da dođe u patrijaršiju, ali je usmeren na drugu adresu, tako da ga nije našao u sedištu SPC.

Takođe je naveo da mu je rečeno da šef kabineta patrijarha Irineja nije u kancelariji pa je zbog toga dokumentaciju ostavio na pisarnici.

(Beta, 09.22.2020)

Povezane vesti »

Komentari

Hronika, najnovije vesti »