NUNS: Vređanje novinara portala Info Vranjske ugrožava njihovu bezbednost

Beta 15.10.2020

 Nezavisno udruženje novinara Srbije osudilo je najnovije vređanje novinara portala Info Vranjske od strane Gradskog odbora Srpske napredne stranke.

U saopštenju vranjskog odbora SNS-a još jednom je novinar Slavomir Kostić targetiran i grubo vređan, nazivan "bednikom","šutom i ološem", "fekalijom od čoveka", "ljudskim talogom"...

NUNS je podsetio da ovo nije prvi put da se predstavnici SNS-a u Vranju obračunavaju sa novinarima Info Vranjskih, a četvrti je zabeležen napad i pritisak na njih u ovoj godini.

"Ovakvo neprimereno obraćanje i vređanje novinara posledično ugrožava njihovu bezbednost i čini ih legitimnim metama daljih napada. Podsećamo da političari imaju povećanu odgovornost u javnom govoru, kao i da po članu 10 Evropske konvencije o ljudskim pravima treba da imaju povećan stepen tolerancije na kritike u društvu. Ovakvim ponašanjem jasno se iskazuje nespremnost političara da usvoje evropske vrednosti i bude sumnju u njihovu istinsku opredeljnost ka Evropskoj uniji", naveo je NUNS.

(Beta, 10.15.2020)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Društvo, najnovije vesti »