SRS: Za tribine koje nikog ne interesuju pet miliona dinara iz budžeta Novog Sada(VIDEO)

Beta 20.10.2020

Srpska radikalna stranka (SRS) ocenila je danas da se u Kulturnom centru Novog Sada održavaju "kulturne prevare" u vidu tribina "koje nikog ne interesuju" a za koje je prošle godine iz gradskog budžeta izdvojeno 5,2 miliona dinara. 

Poslanica SRS u pokrajinskom parlamentu Marina Nedeljković rekla je da je svaka tribina koštala građane između 45.000 i 50.000 dinara a da su na njima gostovali "novopečeni politički analitičari, samozvani filozofi i mislioci koji su bliski direktoru Kulturnog centra Bojanu Panaotoviću".

"Postavljamo pitanje šta može tačno da košta toliko, ako imamo u vidu da jedna tribina traje 30-45 minuta a da su teme kranje nepristupačne građanima Novog Sada. Analiza parlamentarnih izbora u Ukrajini ili otvaranje poglavlja 23 u pregovorima sa EU koštaju nas nedeljno 50.000 dinara, a jasno je da na tribinama ne bude više od sedam-osam, maksimalno 20-ak ljudi", navela je poslanica SRS a prenela ta stranka.

Radikali su pozvali direktora novosadskog Kulturnog centra i nadležnog člana Gradskog veća za kulturu Dalibora Rožića da objasne građanima "čime su njihovi pajtaši i dobri znalci zaslužili više od pet miliona dinara na godišnjem nivou za tribine koje nikog ne interesuju".

(Beta, 10.20.2020)

Povezane vesti »

Ključne reči

Politika, najnovije vesti »