Dačić: Kao predsednik Skupštine dobio sam mikrofon, ali ne kao dosad, za pevanje

Beta 27.10.2020

Novi predsednik Skupštine Srbije, Ivica Dačić, izjavio je večeras da samo dva ministarska mesta njegove Socijalističke partije Srbije u novoj vladi ne znače distanciranje Srpske napredne stranke (SNS) od SPS i da tako mogu da misle samo oni koji smatraju da "ako nisi ministar, nisi ništa".

"Znate ko tako misli u SPS: samo ko želi da bude ministar", rekao je Dačić u emisiji "Prav ugao" RTV Vojvodine.

Dačić je naveo da mu je čef države i SNS Aleksandar Vučić "poverio" mesto predsednika Skupštine da bi "ojačao tu instituciju" koja je u Srbiji "degradirana", naglasivši da je on od devedesetih godina prošlog veka, prvi lider neke stranke koji je na čelu Skupštine.

"SPS je dobio drugu poziciju po značaju u državi. Ja ću biti prisutan u javnosti svaki dan, sa mogućnošću da govorim o svakoj temi. Dobili ste mikrofon, da tako kažem, ali ne kao do sada da pevate", rekao je Dačić, aludirajući na to što je ponekad pevanjem zabavljao strane zvaničnike.

Govoreći o SPS u novoj vladi - Ministarstvo prosvete i jedno mesto bez portfelja, rekao je da će njegova stranka zauzimati i druge važne pozicije.

Naveo je da će dosadašnji ministar energetike Aleksandar Antić voditi kao direktor "jedno značajno državno preduzeće", a na pitanje da li je kompetentan za to, Dačić je rekao da "neće biti direktor filharmonije već će raditi nešto čime se i do sad bavio".

Rekao je da članstvo SPS ne zanima ko je ministar, već šta će biti sa strankom, a za sebe da je "garant opstanka" SPS.

Govoreći o radu Skupštine, Dačić je rekao da mu je Vučić već tražio da se održi rasprava o Kosovu i da su se dogovorili o tome.

Takođe je naveo da treba razmotriti razne mogućnosti za rad Skupštine zbog epidemije, eventualno i onlajn sednice.

Na pitanje da li smatra da u dijalogu vlasti i opozicije treba da budu i stranke koje su bojkotovale junske izbore - Demokratska stranka i Udružena opozicija Srbije, on je odgovorio da bez toga dijalog ne bi imao efekta i da u njemu svi treba da učestvuju.

(Beta, 10.27.2020)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Društvo, najnovije vesti »