Hoti : Izjave Vučića ne idu u prilog normalizaciji odnosa

Beta 12.11.2020

Premijer Kosova Avdulah Hoti da ocenio da izjave predsednika Srbije Aleksandra Vučića ne idu u prilog normalizaciji odnosa, postizanju konačnog sporazuma i uzajamnom priznanju.

Vučić je danas u Beobgradu izjavio da sukob u Nagorno-Karabahu govori kako neki zamrznuti konflikt "kada ga neko odmrzne" može da bude katastrofalan i da je zato poruka Srbije nastavak dijaloga sa Prištinom.

Rekao je da je bolje da se kompromis postigne "ranije nego kasnije" i da "u protivnom može nam se dogodi nekakav sukob", te da se "moraju izvući pouke iz 1990-ih" godina.

Premijer Hoti je naglasio da je ta izjava u suprotnosti sa svim obavezama koje je Srbija, pod garancijama međunarodne zajednice, preuzela za trajni mir i ekonomski razvoj u regionu.

"Vlada Republike Kosovo i dalje ostaje posvećena svojoj konstruktivnoj ulozi u korist mira, stabilnosti i prosperiteta čitavog regiona, i očekuje da Evropska unija i NATO odgovore na ove provokacije", kaže se u saopštenju Vlade Kosova i dodaje da ona i dalje biti posvećenA što bržem članstvu u NATO-u, Evropskoj uniji i svim relevantnim međunarodnim organizacijama.

(Beta, 11.12.2020)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »