Načelnik kikindske policije: Gajić da povede računa kad iznosi neargumentovane neistine

Beta 17.11.2020

Načelnik policijske uprave u Kikindi Dušan Glišin odbacio je kao netačne i zlonamerne navodi advokata iz Narodne stranke Vladimira Gajića da policijski službenici u Kikindi postupaju po nalogu Srpske napredne strake (SNS) i tako zastrašuju građane.

Gajić je ranije danas izjavio je da je policija u Kikindi "teško zloupotrebljena" za prenošenje pretnji Srpske napredne stranke članici Glavnog odbora Narodne stranke Svetlani Kozić, jer je ukazala na "nezakonitosti i nepravilnosti u radu" Predškolske ustanove "Dragoljub Udicki".

U pisanoj izjavi koju je prenelo Ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP), Glišin je kazao da je policija u službi građana i da bi Gajić trebalo da "povede računa" kad iznosi takve "neargumentovane i grube neistine".

"U konkretnom slučaju o kome Gajić govori, policija je postupala po prijavi koju je v.d. direktorka Predškolske ustanove 'Dragoljub Udicki' podnela protiv članice Narodne stranke Svetlane Кozić" rekao je Glišin.

Dodao je da je policija o svemu obavestila tužilaštvo, a koje se izjasnilo da nema elemenata krivičnog dela, "tako da slučaj treba da se svede na privatnu tužbu, uz preporuku da se Svetlana Кozić upozori na ponašanje".

On je kazao da je Svetlani Кozić izdato Uverenje o tom događaju i da je u njemu "opisano postupanje policijskih službenika i mere koje su preduzete".

(Beta, 11.17.2020)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »