Pokret Oslobođenje osudio predaju snabdevanja električnom energijom kosovskom preduzeću

Beta 03.12.2020

Predsednik Pokreta Oslobođenje Mlađan Đorđević saopštio je danas taj pokret osuđuje predaju nadležnosti za snabdevanje severa Kosova i Metohije električnom energijom kosovskom preduzeću KOSTT od 14. decembra, o čemu su obavešteni zaposleni u Elektromreži Srbije.

Kako je saopšteno iz tog pokreta, od 14. decembra prištinske vlasti će preuzeti trafo centar visokog napona "Valač", koji je do tada služio snabdevanju severa Kosova energijom iz centralne Srbije a kontakt sa domaćinstvima i potrošačima od sada će preuzeti prištinsko preduzeće.

"Tako je (predsednik Srbije) Aleksandar Vučić ukinuo još jedan deo srpske državnosti na Kosovu. Nakon Briselskog sporazuma, uspostavljanja carina između Kosova i Srbije, davanja telekomunikacija, međunarodnog priznanja i drugih ustupaka Vašingtonskim sporazumom, sada je ceo elektrodistributivni sistem predat Prištini", naveo je Đorđević.

Dodao je da Pokret Oslobođenje osuđuje taj akt, kako je ocenio, izdaje srpskih interesa na Kosovu i Metohiji.

"Preduzeće KOSTT je inače deo objedinjenog prenosnog sistema Albanije i Kosova, što znači da je Vučić elektromrežu i srpske korisnike efektivno predao Elektroprivredi Velike Albanije", kazao je Đorđević.

Kako je dodao, zaposleni će moći da traže prijem u radni odnos kod novog prištinskog preduzeća ili će zatražiti posao negde drugde u okviru preduzeća EMS, što je Đorđević ocenio kao "još jedno iseljenje Srba sa Kosova".

"Ko odbije ove opcije, izgubiće posao", navodi predsednik Pokreta Oslobođenje.

(Beta, 12.03.2020)

Povezane vesti »

Ključne reči

Politika, najnovije vesti »