Veselinović: Ako ne promenimo vlast, Srbija će biti zemlja praznih sela i napuštenih gradova

Beta 05.12.2020

Aktivista Inicijative Ne davimo Beograd Dobrica Veselinović izjavio je da će Srbija za pet godina, ukoliko ne dođe do promene vlasti, biti na poziciji još veće periferije Evrope i Balkana nego što je danas.

Veselinović je u intervjuu agenciji Beta, koji će biti objavljen sutra, kazao da ukoliko na narednim izborima ne dođe do smene vlasti, Srbija biti zemlja praznih sela, napuštenih i zagađenih gradova.

"Vidim zemlju iz koje su mnogi dobri ljudi otišli zauvek bez namere da se vrate. Vidim ljude urušenog dostojanstva koji životare i zemlju opljačkanih prirodnih resursa", rekao je Veselinović.

Na pitanje Bete da li je i koliko realno očekivati da na narednim izborima dođe do promene vlasti u Beogradu, Veselinović je kazao da je uveren da će u glavnom gradu doći do promene vlasti.

"Beograd i po najnižoj izlaznosti za vreme bojkota, ali i po drugim pokazateljima ima najveći potencijal za promene, a Ne davimo Beograd će u tome imati ključnu ulogu. Spremni smo za to i pozivamo građane da se uključe kako bismo se izborili da Beograd postane dobar grad za sve", rekao je Veselinović.

(Beta, 12.05.2020)

Pročitajte još

Ključne reči

Politika, najnovije vesti »