Оленик: Да ли је опозиција на истом путу стопирања приступања ЕУ

Бета 20.12.2020

Функционер Грађанског демократског форума Александар Оленик упитао је да ли су поједини представници опозиције "на истом задатку стопирања приступа Европској унији, али то могу и да кажу, за разлику од власти".

Реагујући на изјаву заменика председника Странке слободе и правде Борка Стефановића који је поручио амбасадору Европске уније у Србији Сему Фабрицију да је "политички саучесник отимача државе", Оленик је питао да ли је то "допинос праве опозиције путу Србије у ЕУ".

"Ово је допринос праве опозиције путу Србије у ЕУ. Или се овако добија помоћ ЕУ? Или су на истом задатку стопирања приступа ЕУ али то могу и да кажу, за разлику од власти", навео је Оленик на друштвеној мрежи Твитер.

Стефановић је синоћ поручио Фабрицију да оправдавањем режима у "лажима, прогону неистомишљеника, ендемској корупцији, неспособности у борби са корона вирусом, рушењу владавине права и промовисању насиља, постаје политички саучесник отимача" државе.

"Помажете онима који не желе Србију у ЕУ и који су зауставили наш европски пут. Тиме постајете директно одговорни за заустављање европских интеграција Србије", рекао је Стефановић у отвореном писму, наводећи јавне наступе Фабриција на седницама Националног конвента за приступање ЕУ и Одбора Скупштине Србије.

Стефановић је упитао Фабриција у ком парламенту у ЕУ може да види "дириговани, вишегодишњи прогон неистомишљеника, клеветање и вређање глумаца, професора, новинара", и "где постоји јавно надметање у лагању и клеветама на рачун лидера опозиције, или једнорежимски парламент, без опозиције која се проглашава анти-државним елементом".

Стефановић је поручио да власт коју Фабрици "свесрдно подржава и аболира", "неће испунити критеријуме из поглавља 23. и 24. за пет људских живота".

(Бета, 12.20.2020)

Повезане вести »

Кључне речи

Коментари

Политика, најновије вести »