Jokić pogodio za produžetak, ali su slavili Dončić i Marjanović

Beta 08.01.2021

Košarkaši Dalasa pobedili su prošle noći posle produžetka ekipu Denvera sa 124:117 kojem nije bila dovolja još jedna sjajna partija Nikole Jokića.

Srpski centar je doneo Denveru produžetak košem uz zvuk sirene, ubacio je na kraju 38 poena uz 11 skokova i četiri asistencije, ali to nije bilo dovoljno za trijumf Nagetsa. Jedini koji je pratio Jokića bio je Džamal Marej koji je meč završio sa 21 poenom i devet asistencija.

Dalas je do pobede vodio Luka Dončić kojem je jedan skok nedostajao za tripl-dabl učinak. On je upisao 38 poena, uključujući i četiri vezana poena u finišu produžetka, 13 asistencija i devet skokova. Dobru partiju u pobedničkom timu je pružio i Boban Marjanović, koji je za 16 minuta na terenu upisao 12 poena i tri skoka.

Dalas sada ima četiri pobede i isto toliko poraza, dok Denver ima skor 3/5.

Košarkaši Portlanda pobedili su Minesotu sa 135:117 predvođeni Demijanom Lilardom koji je postigao 39 poena, ukljućujući sedam trojki.

Si Džej Mekolum je dodao 20 poena u pobedi Blejzersa koji su u drugom poluvremenu vodili i sa 33 poena razlike, dok je Jusuf Nurkić dodao 17 poena i sedam skokova, pre nego što je Portland u četvrtoj četvrtini povukao startere na klupu.

U ekipi Minesote, koja je vezala i šesti uzastopni poraz, najbolji su bili D'Anđelo Rasel i Entoni Edvards sa po 26 poena.

Dve noći pošto su pobedom protiv Los Anđeles Klipersa prekinuli niz od četiri poraza, košarkaši San Antonija su prošle noći izborili još jednu pobedu u Stejpls centru, ovaj put pobedivši aktuelne šampione, Los Anđeles Lejkerse sa 118:109.

Lamarkus Oldridž je predvodio San Antonio sa 28 poena i bio je jedan od petorice dvocifrenih u pobedničkom timu. U redovima Lejkersa koji su prekinuli niz od četiri uzastopne pobede, najbolji je bio Lebron Džejms sa 27 poena i 12 asistencija, dok je Entoni Dejvis upisao 23 poena i 10 skokova.

U preostala dva meča odigrana prošle noći, Bruklin je pobedio trenutno vodeći tim lige, ekipu Filadelfije sa 122:109 iako je igrao bez Kajrija Irvinga i Kevina Durenta, dok je Klivlend bio bolji od Memfisa sa 94:90.

(Beta, 01.08.2021)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Sport, najnovije vesti »