Izvor: Nova/Društvo arhiva vesti 13.01.2021

U Crnoj Gori sedam preminulih, 502 zaraženih od korone

Nova 13.01.2021
Danas je u Crnoj Gori potvrđen koronavirus kod još 502 osoba, a preminulo je sedam pacijenata povezanih sa COVID-19, saopštio je Institut za javno zdravlje. Od posledica obolevanja od Kovida-19 preminulo je još sedam pacijenata – tri iz Podgorice… »

Pomoć za poplavljena bujanovačka sela

Nova 13.01.2021
Poplava koja je proteklih dana zadesila jug Srbije nanela je veliku štetu tamošnjem stanovništu, zato je neophodna pomoć. Tim povodom, predsednik Koordinacionog tela za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa Zoran Stanković obišao je danas… »

Nestao još jedan skijaš na Staroj planini

Nova 13.01.2021
Dvadesetdvogodišnji mladić nestao je danas popodne oko 15 časova na Staroj planini. Prema još nepotvrđenim informacijama rad i se o U.D. koji je navodno otišao na skijanje na skijalište Babin zub, gde mu se gubi svaki trag. U toku je potraga za… »

Više od 110.000 građana prijavilo se za vakcinu

Nova 13.01.2021
Više od 110.000 građana do sada se prijavilo putem sajta e-uprave sa željom da se vakcinišu protiv kovida 19, a državni sekretar Ministarstva zdravlja Mirsad Ðerlek kaže da ga raduje što se dosta mladih prijavljuje i pohvaljuje sve koji su… »

Danas u Srbiji ponegde sneg ili kiša, negde suvo

Nova 13.01.2021
U Srbiji će danas biti pretežno oblačno, ponegde sa slabim snegom i to uglavnom na jugozapadu i jugu zemlje, kao i u oblasti Homolja, dok se na jugoistoku Srbije očekuje i slaba kiša, a u Vojvodini prestanak padavina, saopštio je Republički… »

Doktore Kon, dobro smo Vas čuli (AUDIO)

Nova 13.01.2021
Burne i uglavnom negativne reakcije izazvala je jučerašnja izjava doktora Predraga Kona u intervjuu za naš portal: "Mi imamo neka saznanja, u okviru nekih klinika, da je do zaražavanja dolazilo uglavnom izvan bolnica. To bi trebalo oni koji rukovode… »

U Boru počela vakcinacija zdravstvenih radnika

Nova 13.01.2021
U Domu zdravlja u Boru stigle su prve doze Fajzerovih vakcina i počela je vakcinacija zdravstvenih radnika. Za sada se oko 160 zdravstvenih radnika prijavilo za vakcinu, iz Doma zdravlja i opšte bolnice Bor, a u staračkom domu „Vila Katarina“ u… »

Ružić potvrdio: Biće male mature

Nova 13.01.2021
Male mature će biti, kaže ministar prosvete Branko Ružić i dodaje da nema racionalnog razloga da se završni ispit, kao kruna osmogodišnjeg obrazovanja, ne organizuje. On je za Tv Pink rekao da je ministarstvo u stalnim konsultacijama sa nadležnim… »

RHMZ najavio dolazak ledenih dana

Nova 13.01.2021
Republički hidrometeorološki zavod najavio je dolazak ledenih dana za predstojeći vikend i početak sledeće sedmice. Kako je objavio RHMZ, tada se očekuje veoma hladno vreme sa umerenim i jakim jutarnjim mrazevima i dnevnom temperaturom ispod nula… »

LKS: Ne želimo da se žrtva lekara instrumentalizuje

Nova 13.01.2021
Lekarska komora Srbije apelovala je danas na pojedince koji nisu zdravstveni radnici, a koji sve češće istupaju javno, da se ne predstavljaju zaštitnicima zdravstvenih radnika u cilju sopstvene promocije. Kako kažu, Lekarska komora Srbije će zajedno… »