Izvor: Nova/Društvo arhiva vesti 13.01.2021

Šta sve nema smisla u planu vakcinacije Srbije

Nova 13.01.2021
Zdravstveni radnici i starija populacija kao prioriteti za primanje vakcine protiv koronavirusa, bilo je nešto o čemu su se saglasila većina stručnjaka kada je pripreman plan imunizacije. To su prioriteti i u plana koji je nedavno objavio Institut za… »

Nišlijki (75) poplavljena kuća, hitno joj je potrebna pomoć

Nova 13.01.2021
U naselju Ledena stena u Nišu kuća u kojoj sama živi 75-godišnja žena je poplavljena i potrebna joj je pomoć da se odbrani od nadošle vode. Nadležne moli da joj dopreme džakove sa peskom kako voda ne bi ušla u sve prostorije. Gradski većnik… »

Najbolje fotografije – 13. januar 2021.

Nova 13.01.2021
Niški odred žandarmerije podelio je danas paketiće dečijoj klinici u Nišu Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić obišao je danas toplane Novi Beograd kako bi sa rukovodstvom razgovarao o tome kakvo je stanje na teritoriji grada kada je u… »

Minja Miletić: Htela sam da ukinem Tviter nalog zbog pretnji

Nova 13.01.2021
“Novi dan” televizije N1 sa Minjom Miletić će osvanuti početkom proleća. Urednica i voditeljka ovog jutarnjeg programa kaže da će krenuti “u pravo vreme kada kreće i novi ciklus naših života”. “Uverena sam da ćemo početkom proleća… »

Ispovesti mama iz Srbije koje su pravi heroji

Nova 13.01.2021
Šta činiti kad stisne sa svih strana, pa se nagomilaju finansijski, emocionalni problemi, kad žena dobije otkaz, kad pretrpi nasilje u porodici, kad ne zna kako da nahrani decu, a od okoline dobije samo osudu – pričaju mame koje su spas našle u… »

Statistika koja pokazuje istinu o preminulim lekarima

Nova 13.01.2021
Pandemija koronavirusa je u Srbiji odnela 73 doktora medicine i stomatologije i jednog magistra farmacije. Proteklih dana često smo slušali o tome kako bi tu problematiku i podatke trebalo proanalizirati i utvrditi gde su radili ti lekari, koliko ih je… »

Fatalni bilans korone: Zdravstveni radnici koje smo izgubili

Nova 13.01.2021
Prema, do sada, raspoloživim podacima, u Srbiji su od posledica koronavirusa preminula 73 doktora medicine i stomatologije, jedan magistar farmacije iz zdravstvene ustanove i 32 medicinske sestre i tehničara. “To je naša realnost i naša bol”, tim… »

Užice: Da li je deponija “Duboko” dovoljno duboka

Nova 13.01.2021
Za proširenje tela regionalne deponije "Duboko" u Užicu država je izdvojila 96 miliona dinara. Potreba za proširenjem i pregovori da se to uradi traju godinama jer su projektovani kapaciteti već unapred eksploatisani. Sa druge strane pridodat je… »

Čokoladni puding bez šećera i brašna od kog si sit pola dana

Nova 13.01.2021
Bilo da izbegavate šećer i brašno jer želite da skinete kilograme ili vam treba dodatna doza proteina, ovaj puding je idealna poslastica. Zahvaljujući visokom glikemijskom indeksu, proći će sati dok ne ogladnite. 1/2 avokada 1 kašika lešnika… »

Crna statistika: Od korone preminule 32 medicinske sestre

Nova 13.01.2021
Pored više od 70 lekara, u Srbiji je preminulo i 32 medicinske sestre i tehničara od posledica covid 19. Ova cifra, nažalost, nije konačna, već su podaci prikupljeni samo u poslednjih desetak dana. Turobnu statistiku potvrdila je za Nova.rs… »