Vlastimir Vuković novi predsednik Izvršnog odbora Komercijalne banke

Beta 04.02.2021

Novi predsednik Izvršnog odbora (IO) Komercijalne banke je Vlastimir Vuković, a zamenik predsednika IO je Dejan Janjatović, saopštila je danas ta banka.

Zajedno sa Dragišom Stanojevićem, koji je zadužen za informacione tehnologije i bankarske operacije, oni su okosnica petočlanog tima koji će voditi Komercijalnu banku, članicu NLB grupe u narednom periodu.

Novi članovi IO Komercijalne banke, kako se navodi, nakon dobijene saglasnosti Narodne banke Srbije (NBS) i razrešenja dosadašnjeg IO zvanično su danas stupili na dužnost i preuzeli upravljanje bankom.

"Za mene je velika čast, priznanje i privilegija da vodim jednu od najvećih banaka u Srbiji, ali i obaveza i izazov", rekao je Vuković posle zvaničnog imenovanja.

Dodao je da je siguran da će Komercijalna banka, sada u okviru NLB Grupe, postati lider srpskog bankarskog sektora

On je ocenio da je ubeđen da će sinergijom dva snažna i ugledna brenda, kao što su NLB i Komercijalna banka, klijenti dobiti novi kvalitet koji je uz stabilnost i efikasnost, uslov za lidersku poziciju regionu.

"Naš fokus, biće stavljen na unapređenje poslovanja, poboljšanje usluga klijentima, ali i pružanje podrške razvoju zaposlenih", rekao je Janjatović.

Vlastimir Vuković u Komercijalnu banku dolazi sa pozicije člana Izvršnog odbora NLB banke Srbija, zaduženog za komercijalne poslove, marketing i razvoj (CMO) stanovništvo, corporate, mala i srednja preduzeća i poljoprivredu i bankar je sa dvadeset pet godina iskustva.

Janjatović, kako se navodi, ima višegodišnje menadžersko iskustvo u bankarstvu, a Stanojević je član IO u Komercijalnoj banci od 2016. godine.

(Beta, 02.04.2021)

Povezane vesti »

Ključne reči

Ekonomija, najnovije vesti »