Тадић: Ова власт је креирала Беливука, треба да понесе макар политичку одговорност ако не кривичну

Бета 11.02.2021

Некадашњи председник Србије Борис Тадић изјавио је да уместо што слушамо власт како се хвали хапшењем групе Вељка Беливука "требало би да понесу одговорност за креирање тог криминала".

"Чак и да су данас искрени у борби против овог клана, неопходно је да понесу ако не кривичну, онда макар политичку одговорност за сарадњу са тим кланом у претходних осам година", рекао је Тадић, сада председник Социјалдемократске странке, за нови број недељника Време.

Како је навео, "ово је у суштини коначно признање Вучићевог режима о спрези са криминалом, о којој све време говорим у претходним годинама, а не борба против организованог криминала".

"Оно чиме се власт данас хвали, за то би требало да одговара и да буде смењена, јер Беливукове групе не би ни било да није било Српске напредне странке (СНС) на власти", рекао је Тадић.

Он је навео да је "Беливуков клан директно настао из система СНС-а, који је управаљао криминалним навијачким групама као својим парамилитарним фалангама".

Према речима Тадића, "истина је да је у Србијии од увођења вишестраначја борба против организованог криминала вођена једино током четири године извршне власти Демократске странке".

"Све друго и пре и после тога било је мање или више спрега криминала и државе или безбедносних служби", рекао је Тадић.

(Бета, 02.11.2021)

Повезане вести »

Кључне речи

Коментари

Политика, најновије вести »