Izvor: Nova/Zdravlje arhiva vesti 22.02.2021

Šta mi je šapnula lekarka na Sajmu tokom vakcinacije

Nova 22.02.2021
Vakcinacija u Srbiji funkcioniše kao mašina. Svako ko je ovih dana pozvan na Sajam kako bi primio vakcinu protiv koronavirusa ima samo reči hvale za organizaciju. Ipak, i u ovom slučaju postoji naličje te slike. Ja sam se suočila s njim u… »

Vakcine drastično smanjuju broj hospitalizovanih

Nova 22.02.2021
Dve odvojene britanske studije su pokazale da vakcinacija doprinosi drastičnom smanjenju broja hospitalizovanih zbog kovida. Velika Britanija je do sada vakcinisala 17.5 miliona ljudi prvom dozom vakcine protiv koronavirusa, a vlasti planiraju da svaka… »

Šta treba da znate pre odabira AstraZeneka vakcine

Nova 22.02.2021
U Srbiju je juče stiglo 150.000 doza Oksford/AstraZeneka vakcina, koje su proizvedene u Indiji. Uskoro će građani, pored kineske Sinofarm, ruske Sputnjik V i Fajzer/Bajontek vakcine, moći da odaberu i ovu zaštitu protiv kovida 19. Važno je podsetiti… »

Pet trikova da hodanjem sagoriš 50 odsto više kalorija

Nova 22.02.2021
Da biste hodanje koristili kao trening koji će vam pomoći da smršate, izgradite mišiće i nabijete kondiciju, ne morate svakodnevno da hodate kilometrima. Trik je u tome da izvučete maksimum i sagorite do 50 odsto kalorija više. Pronađite bilo… »

Srpski lekar otkriva zašto vas boli ruka nakon vakcine

Nova 22.02.2021
Očekivane nuspojave nakon kineske vakcine Sinofarm su bol na mestu uboda, umor, ponekad i blago povišena temperatura. Međutim, oticanje i crvenilo oko mesta uboda verovatno je rezultat greške pri davanju vakcine. Pavle Zelić iz Agencije za lekove i… »

Dr Ana Gligić: I vakcinisani moraju da nose maske

Nova 22.02.2021
"Svi vakcinisani dok je virus u cirkulaciji moraju da nose maske. Virus je u okruženju, važno je da i vakcinisani ne uhvatimo virus, jer će naći put da se razmnožava u organizmu, ali će ga antitela vrlo brzo neutralisati i kilnička slika se ili… »

Šta smete da konzumirate tokom autofagije

Nova 22.02.2021
Autofagija je postala masovno popularna, a tvrdi se da donosi razne koristi - od promene vašeg odnosa sa hranom do gubitka kilograma. Ali, fasting se mora sprovoditi pravilno, zato je važno da znamo koja hrana i piće prekidaju post i tako poništavaju… »

Mladić (21) u Batajnici u veoma teškom stanju zbog korone

Nova 22.02.2021
Broj novozaraženih ponovo raste, a dr Tatjana Adžić Vukičević, rukovodilac kovid bolnice u Batajnici kaže da su kliničke slike sve teže, čak i kod mladih ljudi. “Imamo veoma teške bolesnike, neki od njih odmah se primaju u jedinice intenzivnog… »