Politika arhiva vesti 22.02.2021

Odbačen zahtev Lečića da bude predsednik DS-a

B92 22.02.2021
Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave odbacilo je zahtev Branislava Lečića da bude upisan kao predsednik Demokratske stranke (DS). Kako se navodi u dokumentu u koji je Tanjug imao uvid, rešenje koje je donelo ministarstvo o odbacivanju… »

Sin Nenada Rašića pretučen u Gračanici - oglasio se Kurti

B92 22.02.2021
Gračanica -- Sin političara Nenada Rašića pretučen je danas u Lapljem Selu kod Gračanice, po završetku nastave i izlaska iz škole, potvrdio je Rašić za portal Reporteri. Nikolu Rašića, sina Nenada Rašića, tuklo je nekoliko osoba. "Pretučen… »

Brnabić na sastanku s Konventom o EU najavila SOS broj za prijavu pretnji novinarima

Novi magazin 22.02.2021
Premijerka Srbije Ana Brnabić je danas rekla da sa radnom grupom za zaštitu i bezbednost novinara radi na otvaranju SOS linije za prijavljivanje pretnji, a da će sa ombudsmanom koji je član radne grupe napraviti jedinstvenu listu napada na medije. "Ja… »

Srbija plaća cenu Vučićevog prepucavanja sa Briselom

Danas 22.02.2021
Povodom amandmana u kojem se pominje Jovanjica, predsednik Srbije poručio evroparlamentarcima da lažima sakupljaju političke poene Predsednik Srbije Aleksandar Vučiću je toku jučerašnjeg dana nastavio jednostrani verbalni rat sa Evropskom unijom… »

Tužilaštvo suda u Hagu traži odbacivanje žalbi Tačija i ostalih

N1 Info 22.02.2021
Tužilaštvo suda u Hagu za zločine OVK je zatražilo da se odbace žalbe bivšeg zapovednika OVK Hašima Tačija i trojice saoptuženih za zločine na Kosovu i u Albaniji 1998-99. Oni su se žalili na odluku sudije da ih privremeno ne pusti na slobodu… »

Kosnet uputio dramatičnu depešu sa kosmeta: Ne smemo nikud napolje od čopora pasa lutalica, a i ljudi ne nose maske!

Pravda 22.02.2021
Takozvani američki ambasador iz Prištine uputio je depešu u Stejt department u kojoj opisuje tešku situaciju u kojoj se nalaze njihovi službenici na Kosovu i Metohiji. U dokumentu koji je potpisao Filip Kosnet, tzv. ambasador SAD u Prištini, naveden… »

U Briselu još usaglašavaju novu metodologiju za Srbiju

Blic 22.02.2021
Evropska komsija i dalje radi na usaglašavanju plana primene nove metodologije na pristupni proces Srbije, rečeno je danas Tanjugu u Briselu. Iako je najavljivano da bi način primene nove metodologije na nastavak pristupnog procesa Srbije trebalo da… »

Selaković: Srbija opredeljena za unapređenje i produbljivanje saradnje s Kazahstanom

Danas 22.02.2021
Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković ocenio je danas u razgovoru sa ambasadorom Kazahstana u Beogradu Gabitom Sizdikbekovim da su odnosi dve zemlje „tradicionalno dobri i prijateljski“ ali da nivo ekonomske saradnje ne odgovara njihovim… »

Ponovo se broje glasovi na 494 biračka mesta na Kosovu i Metohiji

Blic 22.02.2021
Centralna izborna komisija (CIK) u Prištini odlučila je danas da se zbog grešaka ponovo prebroje glasovi na 494 biračka mesta. Utvrđeno je da je na 370 mesta kandidat imao više glasova od stranke na čijoj se listi nalazio, a na 83 mesta da su… »

Zakona o utvrđivanju porekla imovine otvara mogućnost zloupotreba (AUDIO)

RTV 22.02.2021
NOVI SAD - Primena Zakona o utvrđivanju porekla imovine i posebnom porezu, koji će biti računat po stopi od 75 odsto, zavisiće od efikasnosti rada posebne jedinice Poreske uprave koja će se time baviti, ocenjuju stručnjaci. Ističu takođe i da još… »