SRS: Istopolna partnerstva neustavna, pregovori o izborima neprihvatljivi s učešćem EU (VIDEO)

Beta 25.02.2021

Zamenik predsednika Srpske radikalne stranke (SRS) Aleksandar Šešelj ocenio je danas da bi usvajanje zakona o istopolnim partnerstvima bilo suprotno Ustavu Srbije.

"Smatramo da je takav predlog neustavan jer Ustav kaže da je brak zajednica muškarca i žene, i ne treba nametati drugo", kazao je Šešelj na konferenciji za novinare u Beogradu i istakao da SRS nije protiv gej-populacije, i da pitanja poput nasleđivanja treba rešiti.

Šešelj je rekao da je usvajanje zakona o istopolnim partnerstvima zahtev Evropske unije u sklopu evrointegracije Srbije.

Šešelj je navo da vladajuća Srpska napredna stranka (SNS) u predizbornoj kampanji nije pominjala takav zakon, i ocenio da se SNS sada "krije" iza ministarke za ljudska i manjinska prava Gordane Čomić, za koju je rekao da je "zapamćena" po "zlu, nedemokratskoj praksi i netoleranciji" u Skupštini Srbije, dok je bila članica Demokratske stranke (DS).

Govoreći o pregovorima o izbornim uslovima sa predstavnicima vlasti, Šešelj je ponovio da SRS neće učestvovati ako budu posredovali predstavnici Evropske unije i da je "ponižavajuće" što se deo opozicije "utrkuje ko će pre povući predstavnike EU za ruku".

Ipak, rekao je da SRS smatra da "ima što-šta da se menja u izbornom procesu i postoji velika odgovornost vladajuće koalicije za ovakvo stanje".

SAV VIDEOMATERIJAL MOŽETE PREUZETI OVDE:

(Beta, 02.25.2021)

Povezane vesti »

Ključne reči

Politika, najnovije vesti »