Građani koji se protive otvaranju rudnika kod Jadra nakon sastanka sa Anom Brnabać: Za premijerku ovo je neupitan projekat (VIDEO)

Insajder 04.03.2021  |  Insajder

Predstavnici udruženja za zaštitu ustavnosti i zakonitosti, Odbranimo reke stare planine i Podrinjskog antikorupcijskog tima „PAKT“ koje se protive otvaranju rudnika jadarita kompanije Rio Tinto razgovarali su danas sa premijerkom Anom Brnabić i njenim timom i predali joj peticiju protiv tog projekta. Miroslav Mijatović iz PAKT-a je nakon sastanka za Insajder rekao da su stavovi Vlade i ekoloških aktivista ostali uglavnom suprotstavljeni.

„Ono što smo čuli od premijerke i njenog tima jeste da je ovo neupitan projekat koji se razvija. Naše glavne primedbe su bile vezane za to neograničeno poverenje naše vlade i institucija prema jednoj stranoj kompaniji koja je činila razno-razne ekocide u raznim delovima sveta i predočili smo sve ono što mi ističemo da su propusti od samog početka i tu jednu sveopštu netransparetnost kako firme tako i naših institucija“, rekao je Mijatović. Dodao je da su izneli

Pročitajte još

Ključne reči

Politika, najnovije vesti »