Izvođači bliže publici u Las Vegasu, ponovo počinju predstave

Beta 07.03.2021

Guverner američke države Nevade potpisao je hitnu naredbu kojom smanjuje minimalnu udaljenost između izvođača i publike jer je prethodna, veća udaljenost sprečila izvođenje predstava u Las Vegasu.To turističko središte poznata po kocki, luksuzu, jarkom neonskom šarenilu, velikoj gužvi, obrocima bez kraja i svakom drugom preterivanju, kao i po jedinstvenim nastupima poznatih, rasprodatim mesecima unapred, polako se otvara pošto je pandemija zaustavila poslovanje u martu prošle godine.

Preduzeća, posebno na glavnoj ulici - "Stripu", mučila su se zbog ograničenih avionskih putovanja, otkazivanja masovnih kongresa i odsustva individualnih posetilaca iz sveta u salama za zabavu.

Do danas su izvođači morali da budu bar 25 stopa (7,6 metara) udaljeni od publike, te mnoge manje sale to nisu mogle da zadovolje.

Ali guveren Stiv Sisolak je u petak potpisao novu hitnu direktivu, smanjivši minimalno rastojanje na šest stopa (1,8 metara) - ako izvođači koriste maske, i 12 stopa (3,6 metara) - ako ih ne koriste.

Ta naredba je odmah stupila na snagu i odnosi se na sve zabave i nastupe uživo na javnim skupovima svih veličinama i vrsta.

Nastupi "Australian Bee Gees Show", predstave iluzioniste Dejvida Koperfilda i druge u nizu hootela nastaviće se ovog meseca, piše list "Las Vegas Sun", a planiraju se i manje produkcije.

Nevada koja ima tri miliona stanovnika je u subotu prijavila 500 novih slučajeva kovida-19 i 16 smrtnih slučajeva, što je povećalo pandemijski bilans te države na 295.960 slučajeva zaraze i 5.036 umrlih.

(Beta, 03.07.2021)

Povezane vesti »

Ključne reči

Zabava, najnovije vesti »