Vučić sa direktorom Mubadale i na prezentaciji modela borbe protiv kovida -19

Beta 11.03.2021

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić koji boravi u poseti Ujedinjenim Arapskim Emiratima (UAE) razgovarao je danas u Abu Dabiju sa generalnim direktorom kompanije Mubadala Kaldunom Al Mubarakom i prisustvovao prezentaciji modela koje ta zemlja primenjuje u upravljanju korona-krizom i vakciniciji protiv kovida-19."Izvanredan sastanak sa velikim prijateljem Srbije i mojim dragim drugom Kaldunom Al-Mubarakom o svim važnim temama, a posebno o vakcinaciji i donosim strateški važne vesti za Srbiju", napisao je je Vučić na instagram profilu u "budućnostsrbijeav".

Prethodno je, uz fotografiju, objavio da je prisustvovao "fantastičnoj prezentaciji modela UAE u upravljanju krizom prouzrokovanom kovidom-19", koju je prikazao  direktor za bezbednost i prevenciju Nacionalne uprave za upravljanje vanrednim situacijama i elementarnim nepogodama Saif Aldaheri.

Vučić je prisustvovao i prezentaciji iskustava UAE tokm procesa vakcinisanja protiv kovida-19 koju je predstavila načelnica Nacionalnog odbora za istraživanje kovida Farida Alhosani.

Vučić je od juče boravi u poseti UAE odakle u petak putuje u Bahrein. On je sinoć po dolasku u Abu Dabi rekao da će sa tamošnjim zvaničnicima razgovarati o razvoju saradnje u više oblasti.

"Želimo da proširimo arapsko tržište za naše poljoprivredne proizvode. Imamo velike projekte s njima, od 'Beograda na vodi' do 'Al Dahre', poljoprivrednog kombinata koji se sprema za nove investicije", rekao je Vučić.

On je dodao da će pokušati i da "napravi novu zelenu agendu za Srbiju" u razgovorima s predstavnicima arapskih kompanija o ulaganju u obnovljive izvore energije.

(Beta, 03.11.2021)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »