Oslobođenje: Slučaj Dejana Pavlovića je dokaz da vlast suzbija kritiku po svaku cenu

Beta 08.04.2021

Jedan od osnivača pokreta Oslobođenje i pukovnik Vojske Srbije u penziji Janko Todorov izjavio je danas, povodom vesti da je posle spaljivanja kuće predsedniku sindikata zaposlenih u Ministarstvu odbrane i Vojske Srbije "Sloga" Dejanu Pavloviću stigla vest o iseljenju iz bungalova koji mu je dat na privremeno korišćenje, "da je to dokaz da vlast suzbija kritiku po svaku cenu".

"Umesto da se bave ko je kriv i odgovoran za spaljivanje kuće Dejana Pavlovića, oni od njega traže da prikaže prethodni ugovor, koji je izgoreo u požaru, i na taj način pokazuju bezobzirnost", naveo je u pisanoj izjavi Todorov, koji je i predsednik Saveta za odbranu i bezbednost pokreta Oslobođenje.

Prema njegovim rečima to predstavlja pokušaj vlasti "da se po svaku cenu obračuna sa onima koji ukazuju na stanje u našoj zemnji".

U saopštenju pokret "Oslobođenje" podseća da je "nakon intervjua i javnog kritikovanja vlasti povodom stanja u vojsci Dejanu Pavloviću spaljena kuća prošle godine u maju", kada je "samo pukom srećom preživeo, jer ga je probudio lavež pasa".

(Beta, 04.08.2021)

Povezane vesti »

Ključne reči

Politika, najnovije vesti »