Nikezić (SSP) Momiroviću: Ružno je da obmanjujete narod da je prefarbani avion Er Srbije nov

Beta 29.04.2021

Predsednik Resornog odbora za privredu i finansije Stranke slobode i pravde (SSP) Dušan Nikezić izjavio je danas da ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović obmanjuje građane da je avion "Er Srbije" nov iako je on proizveden 2008. godine i samo je prefarban.

"Lepo je, i sasvim dovoljno, što avion nosi lik Nikole Tesle, a ružno i nepotrebno da obmanjujete narod kako se radi o novom avionu", naveo je Nikezić u pisanoj izjavi.

Nikezić je dodao da su na isti način građani obmanjivani "da dil sa Etihadom podrazumeva kupovinu novih Erbasovih aviona, veliko ulaganje "Etihada", profitabilno poslovanje i zapošljavanje novih pilota".

"Ispostavilo se da nova kompanija od 'Etihada' iznajmljuje polovne prefarbane avione, od 'Etihada' pozajmljuje pare sa kamatom od 7,64 odsto i provizijom od 6,55 osto, iznajmljuje 'Etihadove' slotove, plaća 'Etihadove' pilote četiri puta više od naših, pa će Srbiju, subvencije, troškovi 'Etihada', državne garancije, poslovni gubici i novi dugovi, na kraju, koštati preko milijardu evra", rekao je Nikezić poručujući Momiroviću da će jednog dana morati da se objasni građanima gde je otišao toliki novac.

Ranije danas zvaničnici, među kojima je bila premijerka Ana Brnabić, ambasador SAD u Srbiji Entoni Godfri i drugi, ispratili su, kako je rečeno novi avion "erbas A330-200", sa likom Nikole Tesle na let do Njujorka.

(Beta, 04.29.2021)

Povezane vesti »

Ključne reči

Politika, najnovije vesti »