SRS: Vlast da omogući svim građanima da se leče, popravite ambulante u unutrašnjosti (VIDEO)

Beta 12.05.2021

Srpska radikalna stranka (SRS) pozvala je danas vlast u Srbiji da posveti dužnu pažnu stanovnicima u unutrašnjosti države i omogući im adekvatne uslove da se leče, ukazujući na primer ambulante u Sevojnu, gde se već na prvi pogled može videti da je u "katastrofalnom stanju".

"U jeku pandemije kada se iz našeg budžeta izdvajaju velika finansijska sredstava kako bi se izgradile kovid bolnice i klinički centri, ministar Zlatibor Lončar je izgleda zaboravio na one objekte u unutrašnjosti, pričamo o objektima zdravstvenih institucija, koji se nalaze u katastrofalnom stanju", upozorio je potpredsednik SRS Miljan Damjanović.

Kako je ukazao, "jedna od takvih zdravstvenih institucija, odnosno ambulanti, nalazi se u gradskoj opštini Sevojno, a pripada gradu Užicu, i broji 8.000 stanovnika i koja ima više od 1.500 meštana u većim naseljima i selima koji pripadaju opštini Sevojno".

"Radi se o tri sela Zlakusa, Gorjani i Krvavci", precizirao je Damjanović, objasnivši da su radikali obišli ambulantu i razgovarali sa zdravstvenim radnicima.

Prema njegovim rečima, ambulantu u Sevojnu su izgleda svi iz vlasti zaboravili, a "posebno ministar Lončar", tako da u nju, kako ukazuju zdravstveni radnici, "nije uložen ni jedan jedini dinar što se i vidi".

Navodeći da vlastima očito "ne pada na pamet da je rekonstruiše", Damjanović je konstatovao da je "stolarija potpunu uništena, neki prozori su čak zakovani pa ne mogu da se otvore, fasada neumitno propada, pada, i može izazvati, ne daj Bože, tragične posledice".

Kod takve stolarije, dodao je, potreban je veliki utrošak energije da bi se ugrejale prostorije što znači i uvećane troškova.

"U ovoj ambulanti, verovali ili ne, leče se i najmlađi i starija lica. Postavljamo pitanje kako nekog lečiti u ovakvim uslovima", naglasio je Damjanović, upozorivši na opasnost od zaraze.

Kada se direktor ambulante požalio zbog starih električnih instalacija, prepričao je Damjanović, iz Elektroprivrede Srbije iz Užica dobili su "usmeni odgovor da na svoju ruku koriste električnu energiju jer, kako kažu, zbog takvih loših i zastarelih instalacija može doći do spoja i do povređivanja".

Još jedna od poražavajućih okolnosti, istakao je Damjanović, je da čak ova ambulanta nema svoja vozila već mora da svaki put zatraže pomoć iz grada Užica".

Međutim, naglasio je, s brojem ambulantnih vozila koja trenutno imaju u Užicu, "ne mogu da pokriju ni taj grad, a kamoli da pomognu meštanima Sevojna".

"Alarmiramo javnost. Pozivamo predsednika Vlade, ministra Lončara, da jednako brine o svim građanima Srbije, nebitno da li žive u Novom Sadu, Nišu ili Sevojnu. Pozivamo ih da u najkraćem roku krenu sa rekonstrukcijom ovog objekta kako bi sva naša deca, stari, svi meštani, građani ove opštine mogli adekvatno da se leče", naglasio je Damjanović.

CEO VIDEO MATERIJAL MOŽETE PREUZETI OVDE:

(Beta, 05.12.2021)

Pročitajte još

Ključne reči

Politika, najnovije vesti »