Vučić: Povećano interesovanje za vakcinaciju ali još ne u dovoljnoj meri

Beta 13.05.2021

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je broj zainteresovanih za vakcinisanje protiv korona virusa povećan nakon što je država najavila finansijsku podršku od 3.000 dinara vakcinisanima ali da to i dalje nije dovoljno.

"Pre toga smo imali prosečno oko 8.900 vakcinisanih dnevno a sada oko 23.000, što je na kraju krajeva jedan mali grad. Nije loše, ali nije ni dovoljno. Nemamo gužve", rekao je Vučić prilikom posete vakcinalnom punktu u beogradskoj kasarni Dedinje.

On je dodao da ljudi misle da ne treba da se vakcinišu čim prođe pik zaraze ali da se pronosi i "milion najčudnijih teorija zavere".

"Ne možete da verujete kada to čujete, ali šta da radite. Veoma je važno da se (vakcinacija) nastavi i da to i poboljšamo", rekao je Vučić.

On je rekao da očekuje da će i u Vojsci Srbije i u MUP-u odziv na vakcinaciju biti još veći a da misli da je načelnik Generalštaba doneo i odluku da to učini "prilično obaveznim" za pripadnike oružanih snaga.

"Tako se spašavaju životi. I to ne samo vakcinisanih nego i nevakcinisanih ljudi. Time se zaustavlja bolest i infekcija. I ne treba se ponašati sebično, pa gledati samo da li ste vi preležali", rekao je on i dodao da je Srbija dosta vakcina donirala i zemljama regiona.

Vučić: Jedna velika sila kreće sa zahtevom da se povuku KFOR i UNMIK, to bi bila katastrofa

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da jedna velika sila uskoro kreće sa zvaničnim zahtevom da se sa Kosova povuku KFOR i UNMIK što bi bila "apsolutna katastrofa za nas" i istakao da će zamoliti generalnog sekretara NATO Jensa Stoltenberga, sa kojim treba da se sretne narednih dana, da založi svoj uticaj u zapadnoj alijansi da se to ne desi.

"Ne znam da li je neko svestan šta bi to značilo, jako me brine", rekao je danas Vučić, prilikom obilaska punkta za vakcinaciju pripadnika Garnizona Beograd.

On je rekao da je su to obaveštajni podaci dobijeni iz oficijelnih izvora i da ne može više od toga da kaže.

Govoreći o "prištinskoj vojsci", Vučić je naveo da su u Prištini za to planirali sto miliona evra na godišenjem nivou što se ne može porediti sa onim što se izdvaja za Vojsku Srbije.

"To ne treba da nas plaši, naše je da čuvamo mir, da imamo snažnu armiju", rekao je Vučić.

Govoreći o predstojećim međunaradnim susretima, on je potvrdio da u Beograd sutra stiže slovenački predsednik Borut Pahor.

"U nedalju bih trebalo da idem u Sloveniju, ako sve to bude. A tamo će da bude Ljosa Osmani, Milo Đukanović, Zoran Milanović, Džaferović, Komšić. Biće interesantno", rekao je Vučić, navodeći da odatle ide u Brisel gde će imati susret sa Stoltenbergom.

Vučić: Belivukova grupa objavljivala laži o mom sinu, Đilasovi mediji to jedva dočekali

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je grupa uhapšenog Veljka Belivuka objavljivala laži o njegovom sinu Danilu, a da su "mediji (predsednika Stranke slobode i pravde) Dragana Đilasa to jedva dočekali", kako bi mu "ugrozili život".

Jedan proopozicioni medij preneo je da navode navijačke grupe Partizana "Južne strane 1970" da je Danilo Vučić na sastanku vođa pojedinih navijačkih grupa crno-belih obećao pomoć države u preuzimanju južne tribine stadiona tog fudbalskog kluba.

"Izmislili nešto da bi se kriminalci optuživali, a onda je to Đilas jedva dočekao. Da bi njemu (Danilu Vučiću) život bio ugrožen da bi mene slomili", kazao je Vučić prilikom posete vakcinalnom punktu u beogradskoj kasarni Dedinje.

Vučić je ocenio da je "Đilasov medij" postao medij Veljka Belivuka i njegove grupe, koji se sumnjiče za više ubistava.

"Nadam se samo da od tog strašnoh, bahatog i prljavog posla - stavljanja mete na čelo deci - neće biti nikakvog posla. Ne zato što je to dete moje, svaki roditelj zna kako je kada bi se tako govorilo o njegovom detetu", istakao je on.

Govoreći o slučaju prisluškivanja njegovih telefonskih razgovora, Vučić je naveo da nadležni rade svoj posao.

(Beta, 05.13.2021)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »